Manchester United har ikke haft den helt store succes efter tiltrædelsen af Jose Mourinho. Mata spiller, men er han en del af den nye managers fremtidige planer? 

Af Kristian Paris

Spanske Juan Mata kom til Old Trafford i 2014 fra rivalerne fra Chelsea efter at være blevet udnævnt til sæsonens spiller to år i træk. Her var det succes-manageren Mourinho, der skilte sig af med den nu 28-årige spanske offensivstjerne.

Nu har han, indtil videre, spillet 86 kampe for de røde djævle efter den tidligere manager David Moyes hentede ham til klubben i vintertransfervinduet. I denne sæson er det blevet til 33 optrædener, 8 mål og 2 assist i alle turneringer. Det lader til, at han har vundet over Mourinho – han er stort set en del af den faste start-ellever – og han gør det godt. Spørgsmålet er bare, hvor længe denne stime holder?

Evertons Leighton Baines i duel med Manchester Uniteds Juan Mata. (Photo by Tom Purslow/Man Utd via Getty Images)

Den 28-årige spanier har ét år tilbage af hans nuværende kontrakt. En forlængelse ser ikke ud til at være på vej. Vil United lade kontrakten løbe ud, eller skiller de sig af med ham, så de kan få noget for ham?

Fremtiden er uvis, men Mata ser ud til selv have tænkt over fremtiden efter Old Trafford. Han udtaler nemlig til express.co.uk, at mulighederne for et forestående skifte er mange. Aller helst vil han tilbage til La Liga, hvor han tilbragte ungdomsårene og tiden før Premier League.

I sine helt unge år optrådte Mata for Real Madrid B i en enkelt sæson, og senere Valencia i sæsonerne mellem 2007 og 2011. Her blev det til 129 optrædener, og det er netop her Mata gerne vil tilbage til.

“Jeg er blevet spurgt før, om hvad jeg tænker om fremtiden. Jeg har været her seks år, og jeg er glad i England. Jeg elsker stadig Spanien og jeg følger altid La Liga tæt herfra. Jeg ville elske at komme tilbage til Spanien.”

Senere i dag, møder Manchester United og Mata Watford hjemme på Old Trafford, i forfølgelse på den Champions League-adgangsgivende fjerdeplads.