Liverpool-træner Jurgen Klopp fortæller, at det niveau som nyindkøbet Virgil Van Dijk kan spille på, endnu ikke er i set i Merseyside-klubben, der hentede den hollandske midtstopper til klubben i starten af vinterens transfermarked efter at have været på jagt efter hans underskrift siden i sommers.

Klopp, der tidligere har træner i Borussia Dortmund og Mainz 05 siger endvidere, at Van Dijks bedste spil måske først ser dagens lys, når vi kommer ind i næste Premier League-sæson efter sommerferien. Han var ikke med i midtugens kamp mod Huddersfield og det er heller ikke sikkert, at han kommer til at figurere i The Reds’ startopstilling i weekenden, når modstanderen hedder Tottenham, der nok lige nu har den hotteste angriber i verden i form af Harry Kane.

Dijk, da han stadig spillede i Southampton-trøjen. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Det kostede Liverpool 630 millioner kroner at få den tidligere Southampton- og Celtic-spiller til Anfield og ideen om, at han skal bruge mere end seks måneder på at tilpasse sig vilkårene  og spillestilen i klubben, er ikke tilfredsstillende for fansene, skriver flere medier, blandt andet The Telegraph. Klopp lader sig dog ikke presse og vil ikke spille med en Van Dijk, der ikke er tilpas og i god nok form…

Klopp siger om sagen:

“Det er så klart, som det kan blive. Der har både været op og nedture for Van Dijk, men jeg tror, at vi vil se hans bedste spille efter sommeferien, men hvorfor skal vi vente så længe? Det behøver vi vel heller ikke, men jeg kan ikke garantere noget. 

“Allerede nu kommer han med positive tiltag og vores forsvar er markant forbedret, men det er svært at lære ham vores måde at forsvare på, fra den ene weekend med kamp i Premier League, til den anden. Det er anderledes og vi må bare acceptere at tilpasningsperioden er lang.”