Juventus ser ud til at være flyvende. Både i hjemlandet Italien, men også i det store Europa i form af Champions League. De mødte i går Barcelona og et gik ikke stille for sig. 

AF KRISTIAN PARIS 

Juventus ydmygede i går Barcelona, da de to giganter mødtes i første kamp af dette års Champions League kvartfinale. Men Juventus skal dog ikke føle sig 100 % sikker, efter sådan en stor sejr. For det lykkedes nemlig catalonierne at vende et 4-0 nederlag på udebane til PSG i ottendedelsfinalerne til en 6-1 sejr på hjemmebane. Og derfor gik de videre til kvartfinalen… nu er skadet så sket igen, og det bliver spændende, at se om spanierne endnu en gang kan vende et ydmygende nederlag til en sejr.

Men sådan en sejr på Juventus’ egen hjemmebane Juventus Stadium er ikke usædvanlig. Stadionnet har nemlig været et rent fort i løbet af de sidste par sæsoner.

Faktisk forholder det sig således at Massimiliano Allegris tropper er ubesejret i de seneste 18 kampe på deres hjemmebane i Champions League, med 11 sejre og syv uafgjorte. Virkelig imponerende.

Juventus midfielder Hernanes (11) celebrates with his teammates after scoring his goal during the Serie A football match n.13 JUVENTUS – PESCARA on 19/11/2016 at the Juventus Stadium in Turin, Italy. (Photo by Matteo Bottanelli/NurPhoto via Getty Images)

Deres sidste nederlag på hjemmebane i turneringen var i April i 2013 mod Bayern München i en kamp de tabte 2-0.

“Den gamle dame” som de også kaldes, har faktisk også vundet deres sidste 16 hjemmekampe i alle turneringer. Det betyder også, at klubben stadig er med i striden om Serie A titlen, Champions League titlen og den italienske pokalturnering.

Gårsdagens kamp var også første gang, at italienerne har vundet med mere end to mål over spanierne og ligeledes scoret tre mål.