Vi fortsætter vores miniserie, hvor vi, på grund af transfermarkedet, flytter fokus på de nuværende handler og rygter og over på fortidens gode og mindre gode handler. I denne omgang tager vi et kig på den italienske storklub, Juventus’ bedste handler gennem tiden og selvfølgelig er både Buffon og Pirlo på listen, men kan du på stående fod nævne andre, der gør sig fortjent til en plads på listen? Nej, det kunne vi heller ikke. God fornøjelse.

Af David Paris 

Gianluigi Buffon – Fra Parma i 2001 for 385 millioner kroner.

Da den italienske målmand Gianluigi Buffon blev solgt for 385 millioner kroner var det som verdens dyreste målmand. I dag er så mange penge bagatæller, men dengang løb Buffon rundt med et enormt prisskilt om halsen. I sine indtil videre 16 år i Juventus har i sandhed bevist sit værd og han har været alle pengene værd.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Respekten og tilliden til den italienske landsholdsmålmand er enorm og Den Gamle Dames fans, som klubben også kaldes elsker ham. Da holdet i 2006 blev tvangsnedrykket til Serie B blev Buffon i klubben og den dag i dag har han vundet flere italienske mesterskaber, løftet Champions League-trofæer og også kunne hylde sig som italienske pokalvinder. Han er i sandhed en legende, der vil blive husket mange år i fremtiden.

Alessandro Del Piero – Fra Padova i 20 millioner kroner i 1993

Den italienske angriber Alessandro Del Piero kom til Juventus i 1993 og blev i klubben helt indtil 2012. Gennem de år blev han klubbens all time-topscorer, det vil sige, den spiller, der har scoret flest mål i klubbens historie. Han dominerede på banen og scorede tonsvis af mål fra alle vinkler. Den skruede inderside med højrebanen fra venstre side af banen blev kendt som ‘en Del Piero’ og de fleste, nye som gamle, fodboldelskere kender til Del Piero.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side