I søndags gjorde Juventus sig uheldigt bemærket, ved at slå sin egen rekord. Juventus har tabt sine første to kampe i Serie A i denne sæson, og det er historisk dårligt, for de har faktisk aldrig tabt de to første kampe i ligaen før.

Når man ser tilbage på Antonio Contes tid i Juventus, hvor man gik ubesejret en hel sæson i 2011/12, kan man godt begynde at tale om en form for krise allerede nu.

Juventus har vundet ligaen fire gange i træk. Man er kommet foran Inter, som ellers før var Italiens store klub.

Men er vi på vej imod endnu et skift i dominansen, hvor Juventus måske ikke vil være så stærke, som de har været de seneste fire år?

Det ser ud i hvert fald til at Juventus ikke vil være så altdominerende som de har været de forrige to sæsoner, hvor man har vundet ligaen med et forspring på 17 point ned til andenpladsen.

Afgang af vigtige spillere

Og måske skal grunden findes i at man har mistet vigtige spillere, som Andrea Pirlo og Arturo Vidal, som henholdsvis er blevet solgt til New York City og Bayern München. Derudover har man også solgt den argentinske angriber, Carlos Tevez, til Boca Juniors.

Juventus tabte sin første kamp i ligaen hjemme mod Udinese med 1-0, i en kamp, hvor man skabte nok chancer, men ikke formåede at få et udbytte ud af dem.

I sidste rundes kamp mod Roma, løb man dog ind i en nedtur af de helt store. Juventus spillede ikke særlig godt, og tabte kampen 2-1, i en kamp hvor Miralem Pjanic og landsmanden Edin Dzeko drev gæk med Juve-forsvaret.

Skader og øget konkurrence

En del af Juventus nuværende nedtur skyldes også, at man har Claudio Marchisio, Sami Khedira og Paul Pogba ude med skader, og de er altså savnet på den noget uerfarne Juventus-midtbane.

Dertil kan det også tilføjes, at de andre italienske topklubber i sommerens transfervindue kastede store summer efter spillere, som har forbedret trupperne, alt imens Juventus har tabt spillere.

Vi kommer nok til at se Juventus kæmpe med om titlen, men hvem der vinder Serie A i år bliver nok lidt af en gyser.