af: Emil Plovgaard

Gianluigi Buffon sluttede sin karriere hos Juventus af på bedste vis, da klubben vandt sit syvende mesterskab i træk med en 2-1-sejr over nedrykkede Hellas Verona.

(Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)

Den 40-årige målmand blev skiftet ud efter en times spil. Han forlod banen helt tårevædet, mens han krammede sine holdkammerat og tilskuerne bifaldt ham med stående ovationer.

Mens kampen fortsatte på banen, tog han en æresrunde rundt om det stadion, han kender så godt. Her modtog han gaver i form af klubbens halstørklæder og andre ting, som fansene personligt kunne overlevere til ham.

Daniele Rugani og Miralem Pjanic scorede for Juventus i en sejr, der aldrig rigtig var i fare, fordi hjemmeholdet tog total kontrol i anden halvleg.

Alessio Cerci kunne reducere for gæsterne på en indskiftet Carlo Pinsoglio, men Hellas Verona truede for alvor aldrig buret hos hjemmeholdet.

Den schweiziske forsvarsspiller, Stephan Lichtsteiner, spillede også sin sidste kamp for Juventus. Han kunne have udbygget føringen, hvis han havde scoret på det straffespark, de italienske mestre blev tildelt. Hellas Veronas målmand Nicolas Andrade ville det dog anderledes og reddede på fortræffelig manér.

Buffon, som formodentlig får tilbud fra mange klubber nu, blev tiljublet af hjemmeholdets fans hver eneste gang, han rørte bolden – men mestendels var bolden i den modsatte ende af ham, da gæsterne ikke skabte mange chancer.

Den 40-årige målmand, Gianluigi Buffon, ankom til Juventus i 2001. Den Gamle Dame slog dengang verdensrekord, da man hentede den tidligere Parma-dreng for 200 millioner kroner.

Hans seneste Scudetto gør, at han nu har vundet ni af slagsen i sin karriere. Han har også været med til at vinde mesterskabet i den næstbedste række i Italien, idet han tog turen med ned sammen med holdet fra Torino efter Calciopoli-skandalen i 2006.

Den tidligere indehaver af flest italienske mesterskaber var Giovanni Ferrari, som i løbet af sin karriere, der varede fra 1930 til 1941, tørnede ud for Juventus, Inter Milan og Bologna.

Buffon har efter sigende fået tilbudt en rolle som målmand hos de franske mestre fra Paris Saint-Germain, mens han også har fået tilbudt en trænerrolle hos Juventus.