Efter ni år i 1. division er Vejle Boldklub endelig tilbage i Superligaen. Ni års tørke har betydet, at landets 9. største by har hungret efter bold fra den øverste hylde. Men oprykningen til det fine selskab betyder også, at der skal forstærkes markant, hvis vejlenserne skal have nogen som helst forhåbningerne om at blive i rækken.

VEJLE, DENMARK – MAY 16: Adolfo Sormani, head coach of Vejle Boldklub celebrates after the Danish NordicBet Liga match between Vejle Boldklub and FC Fredericia at Vejle Stadion on May 16, 2018 in Vejle, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

– Vi har økonomisk mulighed for at hente fra en hylde, der er ganske høj. Og det vil vi udnytte til at hente fire-fem mand. Jeg er meget, meget tilfreds med vores defensiv. Så det er først og fremmest i offensiven, der skal handles, fortæller Vejles sportschef, Jacob Krüger, til eb.dk.

– Vi har i både Imed Louati og Allan Sousa offensive folk, der nu skal give mange forsvar problemer i Superligaen. Men vi har brug for mere – og det får vi også. Nu handler det om at bygge på. Se hvor glade disse folk er, og vi vil gøre alt for, at de bliver ved med at være det, fastslog sportschefen.

I vinter solgte Vejle Boldklub den tidligere topscorer, Dominic Vinius, for omkring 20 millioner kroner til en kinesisk klub.

I starten af foråret voldte salget af Dominic Vinicius klubben store problemer, men den fandt altså formen, da det var vigtigst. Blandt andet Imed Louati begyndte at lyse op, og det er en af grundene til, at Vejle sikrede sig 1. pladsen i landets næstbedste række.

Vejle sikrede sig direkte oprykning til Superligaen med en 2-0 sejr ude mod Thisted i dag. Andetsteds endte Esbjergs kamp hjemme mod HB Køge 0-0.

Den sidste playoff-plads tilfaldt Vendsyssel FF, som vandt ude mod Fredericia med 3-1.