Ikke altid går det godt, når de store klubber henter store spillere. Nogle gange bliver kan 3-400 millioner synes som rent spildte når en spiller ikke leverer om til pengene og sine tidligere præstationer. 

AF KRISTIAN PARIS

Her er en liste over de sommerindkøb i Premier League, der bare ikke har fungeret indtil nu:

5 ) Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool)

Chamberlain spillede sin første kamp fra start i midtugen efter han kom til Liverpool for omkring 350 millioner. Den 24-årige spiller blev naturligvis sat på sin yndlingsposition på midtbanen mod Leicester, men det var nok ikke lige det, som han havde haft i tankerne, da han forlod Arsenal.

Men den helt store fiasko kom i Premier League kampen, hvor Liverpool mødte Man City. Her var det tydeligt, at den 24-årige landsholdsspiller ikke passer ind i Klopps system endnu. Hans manglende evne til at koncentere sgi og evne til at slå op i banen, når det går dårligt, hører ikke til hos en professionel fodboldspiller.

4) Jairo Riedewald (Crystal Palace)

Crystal Palace hentede den legendariske manager Frank de Boer til klubben og efter den annonceringen fulgte flere, overraskende transfers. Klubben hentede blandt andre Ruben Loftus Cheek og Timothy Fosu Mensah tidligt i sommers.

Derudover hentede han også Jario Riedewald fra Ajax for omkring 80 millioner kroner. En spiller, der skulle styre klubben fra Londonds defensiv i mange år fremover  – han var købt som en fremtidens mand.

Men helt godt har det ikke gået for den unge spiller med stort ansvar på sine skuldre. Hans præstation i sæsonens første kamp, 3-0 nederlaget til Huddersfield, slog blot fast, at Riedewald ikke er klar til den opgave han er blevet stillet. Premier League er simpelthen for lille til Premier League.

 

3) Will Hughes (Watford)

Midtbanespilleren Will Hughes lavede godt nok en assist til klubben 3-2 nederlag til Bristol City, men hans manager har udtalt, ” at han har brug for mere tid”.

Desværre er pokalturneringen nok ikke den bedste måde at få erfaring på. Kun én enkel gang er det nemlig blevet til Premier League fodbold denne sæson for unge Hughes, eftersom han har siddet på bænken det meste af tiden.

Han er i stedet blevet overskygget af spillere som Nathaniel Chalobah og Abdoulaye Doucoure, der har gjort det godt for Watford i begyndelsen af sæsonen.

Måske vil Hughes få chancen fra start efter det ydmygende nederlag til City i går. Vi håber i hvert fald på at se mere den 22-årige lovende spiller.

2 )Soufyan Ahannach (Brighton)

Brighton hentede den hollandsk-marokkanske kantspiller for lige knap fem millioner kroner i sommers fra den hollandske klub Almere City. Men han er faktisk ikke en gang blevet indlemmet i den 25-mands trup til Premier League – det betyder, at han ikke er blevet registreret og ikke kan spille Premier League lige nu!

Sikke en handel. Henter ham om sommeren , og sætter ham så helt ud af truppen.
I stedet er det blevet til to Premier League kampe i ungdsomligaen med 177 minutter spillet ud et mål eller en assists – skuffende.

 

Ikke en gang i Carabao Cuppen kunne Brighton bruge deres nyindkøb – sikke en skuffelse…

 1) Eldin Jakupovic (Leicester)

(Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

Ligesom hunde slås om resterne af middagsmaden var der en del klubber, der blev kædet sammen med Eldin Jakupovic i sommers. Heriblandt var Crystal Palace, Watford, Aston Villa, Reading også Leicester. Det endte dog med, at det var sidstnævnte, der sikrede sig den 32-årige rutinerede keeper.

Om Leicester var usikre for Schmeichels fremtid i klubben eller de blot ville skabe konkurrrence for danskeren ved at hente ham, vides ikke. Men meget uforståelig og ligegyldig transfer har vi ikke set længe her. Han indtager pladsens nummer et på listen…