Matchfixing er noget virkelig dunkelt og tabubelagt i den moderne fodboldverden. Handlerne foregå i mørket og i det smug og ingen ved rigtig, hvordan det foregå. Derfor er der også stor opmærksomhed, når en af disse historier kommer frem. 

AF KRISTIAN PARIS

Det er nu sket igen. Denne gang er der tale om Manchester Uniteds Ander Herrera, der ser ud til at blive indkaldt som vidne for en matchfixing sag for Spanien, der har noget at gøre med en kamp tilbage i 2011. Det skriver den britiske avis Daily Mail.

Kampen, der lige nu undersøges var en kamp mellem Herreras tidligere klub Real Zaragoza og Levante. Herrera og co. vandt 2-1 på 10/11 sæsonens sidste dag og det betød, at de lige netop ikke rykkede ned til Spaniens andenbedste række.

Ander Herrera kommer med store roser til Juan Mata.(Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

Sagen handler angiveligt om lige knap 8, 48 millioner kroner som eftersigende skulle være blevet betalt til den daværende manager, Javier Aguirre, og den tidligere præsident Antonio Prieto, og ni af spillerne forud for kampen mod Levante.

Anklagerne går på, at pengene derefter skulle være blevet overført til nogle af Levante spillerne som er bevist ud fra kreditkortoverførsler til adskillige bankkontoer. Det hævder den daværende anklager og dommer, Isabel Rodriguez i hvert fald.

Hvis sagen ikke går kommer til retten, kommer Herrera og 42 andre kolleger til at fungere som vidner i sagen. Derudover Atletico Madrids midtbanespiller, Gabi.

Hvis nogen skulle blive kendt skyldig for match-fixing kan de blive ikendt mellem seks måneder og fire års – afhængig af om det er første gang de er straffet.

Herrera har tidligere udtalt sig om match-fixing tilbage i 2014: ” Jeg har aldrig og vil aldrig komme til at manipulere resultatet af en fodboldkamp. Hvis jeg nogensinde vil blive indkaldt til at vidne i sådan en sag, vil jeg med glæde gøre det. ” , udtalte spanieren for nogle år siden.