Chelsea har det seneste tid både oplevet nedture og opture. Forleden spillede de sig selv i FA Cup finalen mod Arsenal, da de slog Tottenham 4-2 i en overbevisende sejr, der blot cementerede den afstand der også er mellem de to klubber i ligaen. 

AF KRISTIAN PARIS 

Tirsdag aften var i sandhed en aften at fejre for Antonio Conte og resten af Chelsea holdet. De scorede hele fire mål på Stamford Bridge, da holdet tog i mod Southampton i Premier League. Sejren udbyggede Chelseas føring i tabellen med endnu tre point, hvilket lader dem være hele syv point for Tottenham, der dog har en kamp i hånden.

Det betyder også, at hvis den hvide del af London overhovedet skal have nogen mulighed for at holde trit med Conte og co., ja så skal klubben altså vinde i aften, når de møder Crystal Palace.

Den negative del af gårsdagens kamp mod Southampton var, at Chelseas modstanderhold endnu en gang lykkedes at score mindst ét mål. En negativ rekord, der blot blev udbygget til hele 11 kampe uden clean sheets for Chelsea.

Klubben har den seneste tid været mindre imponerende end tidligere på sæsonen, hvor de fejede al modstand af vejen – no mercy!

Contes indførte som bekendt det nye 3-4-3 system i sommers, da han overtog trænerjobbet efter Jose Mourinho der røg til konkurrenterne fra Man Utd.

Det dalende niveau, der førte til nederlag mod Crystal Palace og selvsamme Mourinho og United tidligere på måneden, har betydet, at Chelsea ellers så sikre føring er blevet indskrænket til syv point – og altså fire, hvis det lykkedes Tottenham at slå Palace i aften.

FBL-ENG-PR-CHELSEA-SOUTHAMPTON

Sidste gang Chelsea holdt buret rent var tilbage i januar, da de vandt 2-0 over Hull i Premier League. Et problem, der nok skal løses før næste sæson, eftersom klubben igen er med i Champions League – og det bliver altså straffet i verdens fineste klubturnering.