Sidste fredag blev det offentliggjort, hvilke hold, der skal møde hinanden i det indledende runder, når VM 2018 skydes i gang næste sommer i Rusland. 

AF KRISTIAN PARIS

Det sydamerikanske mandskab må dog se sig om efter en ny kaptajn forud for slutrunden næste sommer. Holdets kaptajn er nemligt blevet testet positivt for et stof, der ikke er helt godt at indtage, når man spiller fodbold på elite- og landsholdsniveau.

Perus kaptajn og all time topscorer Paolo Guerrero er nemlig blevet testet positiv for at have indtaget narkotikamidlet kokain. Det betyder, at han er udelukket fra fodbold i et helt år.

Den tidligere Bayern München angriber blev suspenderet tilbage i begyndelsen af November. Det betød, at han gik glip af landets play off kamp mod New Zealand. Nu skal Peru klare sig uden ham i, hvad der er verdens største turnering i fodbold.

Peru v Colombia - FIFA 2018 World Cup Qualifiers

_Med 32 måll i 86 kampe for Peru er Guerrero ude af den slutrunde, der er Perus første i hele 36 år. Landstræneren Ricardo Gareca bliver derfor nødt til at nøjes med andetvalget Raul Ruidiaz.

En udtalelse fra FIFA slår fast, at Guerroro har overtrådt artikeln 6 i organisationens anti-doping regler. Derfor er han blevet nødt til at blive suspenderet.

Peru sluttede som nummer fem i deres kvalifikationsgruppe. De var blot et enkelt point efter fjerdepladsen fro Columbia. En kvalifikation, der dog må siges at være en god en for Gareca og co.

Deres 1-1 kamp mod Colombia betød, at de kvalificerede sig til at spille play off mod New Zealand, som de så vandt.

Desværre for Guerrero , vil han ikke nok med ikke at kunne spille for sit landshold næste sommer, så vil han heller ikke længere kunne spille for sit klubhold Flamengo i et helt år. DErfor er der nu rygter om, at klubben skulle ophæve kontrakten med ham inden den løber ud.