Selvom PSG ikke fører Ligue 1 med flere benlængder som de plejer på denne tid af sæsonen, kan Unai Emery måske alligevel føre franskmændene til tops i europæisk fodbolds største klubturnering. Det tyder deres vanvittige 4-0 sejr over Barcelona i går i hvert fald på.

Af Kristian Paris 

For PSG’ ambitiøse ejere fra Qatar, er den hjemlige dominans, leveret af Laurent Blanc de seneste sæsoner, ikke nok. De vil have europæisk hæder. Og det må man i den grad sige de er på vej mod efter 4-0 sejren i går.

Den tidligere Sevilla-manager er ekspert i europæiske klubturneringer. De sidste tre sæsoner har han vundet Europa League med Sevilla.

I går blev Barcelona udspillet både på og udenfor banen. Emerys drenge (mænd!) tævede spanierne, og Luis Enrique blev overmatchet i det taktiske felt. Resultatet blev et af Barcelonas værste nederlag, i deres ellers så lange, Champions League-historie. PSG fik en plads i kvartfinalerne.

Noget der ellers syntes usandsynligt, eftersom de endte toer i deres gruppe, næstefter Arsenal, og trak vinderne fra 2015, Barcelona. Men Emery så anderledes på det. Trækningen af Barcelona var, for Emery, en chance for at vise, at PSG hører til blandt toppen.

Emery havde ret. PSG’s vanvittige offensiv bestående af Angel Di Maria, Edison Cavani og Julian Draxler ’rippede’ simpelthen Barcelonas defensiv fra hinanden.

Jose Castillo og Unai Emery løfter Europa League trofæet. Photo by Martin Rose/Getty Images

Det var ikke blot en sejr. Det var simpelthen en magtdemonstration af en anden verden. Barcelona skal bare være glade for, at de kun tabte med fire – det kunne sagtens have været med mere.

Suarez blev holdt nede af brasilianske Marquinhos, der virkelig leverede en god indsats. Neymar blev overrumplet af Thomas Meunier (hvem!?), selvom han var den Barcelona-spiller, der kan være nogenlunde tilfreds med egen indsats.

Messi så man heller ikke…

Barcelonas æra er nu endeligt forbi…og kan Emery efter en europæisk trible med Sevilla, så være på vej mod den fjerde europæiske titel i streg?