Borrussia Mönchengladbach havde en fremragende sidste sæson. Klubbens velspillede sæson resulterede i en imponerende tredjeplads i Bundesligaen og dermed en plads i dette års Champions League. Denne sæson har dog langt fra været, hvad den tyske klub havde håbet på. Gladbach har tabt de fire første kampe i Bundesligaen imod hold som bl.a. Mainz og Hamburger SV, som begge er hold der endte i den kedelige halvdel af Bundesligaen i sidste sæson. Ydermere tabte klubben deres første kamp i Champions League gruppespillet imod Sevilla med hele 3-0.

Så hvad er det der er gået galt?

“Vi mister tålmodigheden for hurtigt, vi spiller for kompliceret og for meget igennem midten, løbene fungerer ikke og den selvtillid vi havde er forsvundet”, udtaler træner Lucian Favre til Bild, efter holdets fjerde nederlag i streg i foregående weekend.

Klubben har ellers formået at holde på profiler som den schweiziske midtbanespiller Granit Xhaka og svenske Oscar Wendt, og sidstnævnte har for en lille måned siden forlænget kontrakten helt frem til 2018. Samtidig har de hentet angriberen Josip Drmic fra Bayern Leverkusen på en 4-årig kontrakt, og forstærket sig yderligere med forsvarstalenterne Andreas Christensen og Nico Elvedi. Førstnævnte danske Andreas Christensen er hentet på en lejeaftale fra Chelsea mens sidstnævnte er købt fra schweiziske F.C Zürich.

Det er ingen hemmelighed, at den hurtige vej til fornyet selvtillid er sejre. Der skal vindes kampe, og første mulighed for det bliver når holdet senere i dag møder ærkerivalerne fra F.C Köln på udebane i deres femte Bundesliga kamp i denne sæson. Kan “Die Fohlen” (Føllene) hanke op i sig selv, vise takterne fra sidste sæson og generobre selvtilliden? Dette bliver vi klogere på, når Gladbach senere i dag skal forsøge at hive de første point hjem imod F.C Köln.