Problemet i de store klubber er, at man i håb om at forbedre holdet køber dyre spillere ude fra. Ja, holdet bliver på papiret bedre, men de unge spillere, der arbejder hårdt på akademiet og som håber på en dag at kunne få chancen på førsteholdet, får aldrig muligheden for at træde ind på klubbens hjemmebane. En af dem var Mancienne, der aldrig slog sit navn fast i Chelsea – og så gik turen videre til mindre, glamourøse klubber. 

Af David Paris 

Michael Mancienne fik aldrig en chance på førsteholdet i Chelsea. Det er måske de færreste Chelsea-tilhængere, der overhovedet kender forsvarsspillerens navn. Han kom til London-klubben som ung og havde, som så mange unge fodboldspillere, en drøm om at slå igennem på Stamford Bridge. Sådan skulle det aldrig gå – i dag taler han ud om tiden hos The Blues.

Mancienne nåede kun at få officielle kampe for Chelsea, inden han, for seks år siden sagde stop. Året var 2011 og han forlod klubben for at søge nye, mindre græsgange. I dag spiller han for Nottingham Forest i den næstbedste engelske række og klubben mødte i onsdags Chelsea – Mancienne og Nottingham Forest måtte se sig slået med hele 5-1. Mancienne fortæller:

“Når du er i en stor klub, kan du nemt blive fanget i en boble, fordi alt er gjort for dig. Der er så mange mennesker, der gør ting for dig, så når du bliver udlånt, bliver du smidt ud i det virkelige liv. Jeg var 21, da jeg fik min debut, og det var et godt øjeblik. Jeg troede, det var den tid, jeg skulle bryde igennem i, men der var for mange spillere foran mig, mange af dem kaptajner for deres lande. Jeg var et godt sted i Chelsea. Der er rart og man skal ikke gøre så meget. Det er så nemt for unge spillere, at rådne væk der.”