Af David Paris 

Jack Wilsheres fodboldkarriere har i de sidste par sæsoner været ret turbulente. For nogle år siden var han så skadet, at flere medier mente, at han aldrig nogensinde ville komme tilbage på topniveau igen. Så meldte han sig til klar, men Arsenal-træner Arsene Wenger mente ikke at hans kvaliteter var gode nok, så han udlejede ham til Bournemouth. Her spillede han en fantastisk sæson og derfor var der mange der troede, at sæsonen i år ville blive Wilsheres. Han har dog i første havldel af 2017-18-sæsonen siddet meget på bænken og ikke fået mange minutter i benene.

Wenger udlejede Wilshere i sidste sæson – i denne er han næsten fast mand. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Det er der dog ved at blive ændret på. Som 2017 rinder ud, kommer Wilshere tættere og tættere på spilletid i London-klubben. Gode præstationer, senest i 3-2-sejren over Crystal Palace, assists og mål har fåt den engelske midtbanespiller tilbage på Wengers holdkort. Spørgsmålet er så om han også kan gøre sig gældende på det engelske landshold under træner Gareth Southgate under VM-slutrunden til sommer i Rusland?

 

Wenger siger om Wilsheres udvikling på det seneste: “Jeg synes man skal give ham klapsalver for det han har været igennem på det seneste . Det kræver karakter, viljestyrke og hårdt arbejde at komme tilbage på samme niveau han var en gang på. Og så er han kun 25 år, så der er masser af gode professionelle år tilbage i ham. Han var en meget talentfuld midtbanespiller; da han var 17 blev han udpeget som den bedste 17-årige nogensinde og flere mente, at han kunne blive verdens bedste, men skader har sat en stopper for hans udvikling. Måske er det dog nu, at han kan komme op på en verdensklasseniveau.”

“Han fortjener så meget respekt. Og det synes jeg også alle jer andre skal give ham.”