Karim Benzema

Karim Benzema er en fransk fodboldspiller, der fungerer som angriber for både Real Madrid og det franske landshold. Han er tit blevet beskrevet som det evige talent i pressen.

Benzema blev født i den franske storby, Lyon, hvor han begyndte sin tidlige fodboldkarriere hos den lokale klub, Bron Terrailon.

I 1996 skiftede han dog til den største klub i byen, nemlig Olympique Lyon. Her steg han gradvist i rækkerne, indtil han i 2004/05-sæsonen debuterede for klubbens førstehold. Han optrådte sporadisk i de første tre sæsoner på førsteholdet, hvor Lyon havde stor succes med tre ligatitler i træk.

I 2007/08-sæsonen blev Karim Benzema fast mand i startopstillingen hos Lyon, og det blev samtidig den sæson, hvor han fik sit gennembrud. Med 30 mål bidrog han til, at Lyon kunne vinde sit syvende mesterskab i træk.

På grund af hans præstationer i sin første sæson som fast mand i startopstillingen, blev han kåret til årets spiller i Ligue 1, samtidig med, at han kom på årets hold.

Efter endnu en sæson med Lyon i Frankrig, besluttede han sig i sommeren 2009 for at rykke vestover, til den spanske hovedstad. Her ventede Real Madrid nemlig med et uimodståeligt tilbud.

Han havde problemer med at komme på holdet i sin første sæson i klubben, men lige så stille og roligt fik han arbejdet sig frem til en plads i startelleveren.

Blandt andet scorede han i 2011/12-sæsonen hele 32 mål, og var derfor en stor bidragsyder i en sæson, hvor Real Madrid både vandt pokalturneringen, Copa del Rey og det spanske mesterskab. Han er blevet kåret til årets franske spiller i 2011, 2012 og 2014.

Benzema fik sin landsholdsdebut i marts 2007 i en venskabskamp mod Østrig, hvor han scorede kampens enlige mål.

Karim Benzemas klubhistorie

Tidlige karriere

Benzema begyndte sin fodboldkarriere hos den lokale klub, Bron Terrailon SC, i en alder af otte. I en kamp for klubbens U10-hold mod Lyons ditto, scorede den franske angriber to mål, og det blev der lagt mærke til.

Efter at have talt med Benzemas far, fik spilleren selv lov til at komme på prøve hos Lyon. Efter prøveopholdet var slut, skiftede han med øjeblikkelig virkning til Lyons ungdomsakademi.

Lyon

LYON, FRANCE – FEBRUARY 20: Karim Benzema of Lyon celebrates after scoring during the UEFA Champions League first knockout round, first leg match between Lyon and Manchester United at the Stade Gerland on February 20, 2008 in Lyon, France. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Benzema steg hurtigt i graderne hos Olympique Lyon. Han fik debut for klubben i en kamp mod Metz den 15. januar 2005, som endte 2-0 til Lyon.

Han scorede sit første mål for Lyon i en kamp mod Rosenborg i UEFA Champions League, som endte med en 2-1-sejr til Benzemas mandskab.

Den 4. marts 2006 scorede han sit første professionelle mål i Ligue 1 i 3-1-sejren over AC Ajaccio.

Fra og med 2007/08-sæsonen fik Karim Benzema tildelt trøje nummer 10 hos Lyon, efter spillere som Florent Malouda, John Carew og Sylvain Wiltord alle havde forladt klubben, og dermed givet rum til en række nye spillere.

Og netop den sæson blev en mindeværdig en af slagsen for Karim Benzema. Han scorede 31 mål i 51 kampe under den nye træner, Alain Perrin. De solide præstationer i Ligue 1 førte til, at han blev kåret som årets spiller.

Han blev også nomineret til Ballon d’Or-prisen for 2008, som dog blev vundet af Cristiano Ronaldo.

I den næste sæson scorede han 17 mål i ligaen. Det var dog ikke nok til at gøre Lyon til franske mestre.

Real Madrid

VITORIA-GASTEIZ, SPAIN – OCTOBER 06: Karim Benzema of Real Madrid CF reacts during the La Liga match between Deportivo Alaves and Real Madrid CF at Estadio de Mendizorroza on October 6, 2018 in Vitoria-Gasteiz, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Den 1. juli 2009 skiftede Karim Benzema til den spanske hovedstad. Real Madrid gav angiveligt 41 millioner for den franske angriber, som blev udstyret med en kontrakt for de kommende seks år.

Benzema fik sin debut i La Liga i en kamp mod Deportivo la Coruña den 29. august 2009.

En måned senere scorede han sit første mål i betydende forstand i en kamp mod oprykkerne fra Xerez. Kampen endte med en sejr på 5-0 til madrilenerne.

Hos Real Madrid er det siden da blevet til en lang række trofæer for Karim Benzemas vedkommende. Blandt andet har han været med til at løfte Champions League-trofæet tre gange i træk fra 2016 til 2018.

Karim Benzemas landsholdskarriere

NICE, FRANCE – OCTOBER 8: Karim Benzema of France (R) celebrates with teammate Mamadou Sakho scoring the fourth goal for his team during the international friendly match between France and Armenia at Allianz Riviera stadium on October 8, 2015 in Nice, France. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Benzema blev for første gang udtaget til det franske landshold 9. november 2006 af den daværende landstræner, Raymond Domenech. Det skete til kampen mod Grækenland. Han måtte dog trække sig som følge af en skade, og fik derfor ikke sin debut i den kamp.

I stedet fik han debut i kampen imod Østrig den 28. marts 2007. Her scorede han kampens enlige mål, der var en opsamlingsbold efter et frispark af Samir Nasri.

Siden da har han fået 80 landskampe for Frankrig. Han har tørnet ud for Les Blues ved tre store turneringer, EM i Østrig og Schweiz i 2008. Fire år senere var han med til EM i Polen og Ukraine. Derudover har han også medvirket ved VM i Brasilien i 2014.

Han var med Frankrig til VM i Rusland i 2018. Her lykkedes det som bekendt Les Bleus at vinde finalen mod Kroatien.

Benzema er dog også blevet udeladt af en del vigtige turneringer på landsholdsplan. Det skete blandt andet ved VM i Sydafrika i 2010 på grund af manglende spilletid hos Real Madrid. Ved EM i hjemlandet, Frankrig, i 2016 på grund af en skandale om afpresning. Og slutteligt ved VM i 2018 på grund af taktiske årsager.