Kasper Dolberg

Kasper Dolberg er en dansk professionel fodboldspiller, som i øjeblikket spiller som angriber for Ajax og det danske landshold.

Dolberg fik sin professionelle debut hos Silkeborg IF i maj 2015. Han skiftede til Ajax i sommeren 2015, og fik debut for hollænderet præcis et år efter, i juli 2016.

Han har repræsenteret Danmark på flere forskellige ungdomslandshold, herunder U 16, U 17, U 19 og U 21, før han fik debut på A-landsholdet i det sene efterår i 2016.

Han blev født den 6. oktober 1997 i Silkeborg. Han har to søskende, Freja Dolberg Rasmussen og Kristina Dolberg Rasmussen.

Han tilbragte sin barndom ved at spille for GFG Voel, og skiftede senere hen til den noget større klub i området, nemlig Silkeborg IF.

Kasper Dolbergs klubhistorie

Silkeborg IF

Kasper Dolberg fik sin professionelle debut i en kamp for Silkeborg IF hjemme mod Brøndby den 17. maj 2015, da han erstattede Adeola Runsewe i det 63. minut. Silkeborg tabte kampen med 0-2.

Ajax

(l-r) Kasper Dolberg of Ajaxduring the UEFA Europa League semi final match between Olympique Lyonnais and Ajax Amsterdam at Stade de Lyon, on May 11, 2017 in Lyon, The Netherlands(Photo by VI Images via Getty Images)

Den 5. januar 2015 kunne Ajax offentliggøre, at den 17-årig Dolberg ville skifte til den hollandske hovedstad den kommende sommer. Han blev lagt mærke til af den danske talentspejder, John Steen Olsen. Det var i øvrigt også ham, som lagde mærke til både Zlatan Ibrahimovic, Viktor Fischer og Christian Eriksen.

Halvandet år efter, i sommeren 2016, meddelte de to parter, at Dolberg havde forlænget kontrakten frem til 2021.

Den 26. juli 2016 scorede Dolberg sit første mål for Ajax i europæisk regi i en kamp mod PAOK.

Den 7. august 2016 fik han debut i Æresdivisionen imod Sparta Rotterdam. I den kommende kamp, mod Roda JC, scorede han to mål i en 2-2-kamp.

Den 20. november 2016 scorede han sit første hattrick for Ajax i en kamp mod NEC Nijmegen. Dette gjorde ham til den yngste ikke-hollænder til at score et hattrick for Ajax.

Kasper Dolbergs landsholdskarriere

COPENHAGEN, DENMARK – NOVEMBER 11: Kasper Dolberg, Christian Eriksen and Thomas Delaney of Denmark celebrates after scoring their fourth goal during the FIFA 2018 World Cup Qualifier match between Denmark and Kazakhstan at Telia Parken Stadium on November 11, 2016 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

I november 2016 blev Kasper Dolberg for første gang udtaget til det danske landshold, efter en række imponerende præstationer for Ajax.

Han fik debut den 11. november 2016 i en kamp mod Kazakhstan, som endte 4-1 til Danmark.

Han scorede sit første mål for Danmark i 3-1-sejren ude mod Kazakhstan.

Kasper Dolberg blev udtaget til VM i Rusland i 2018, og han fik sin VM-debut i kampen mod Frankrig på Luzhniki Stadion i Moskva foran 80.000 mennesker.

Privatliv

Kasper Dolbergs familie elsker sport. Begge hans forældre har dyrket sport på eliteniveau, og Kasper er derfor blevet opdraget med en vis vindermentalitet i løbet af sin barndom.

Kasper Dolberg er endnu ikke gift. I øjeblikket er han dog sammen med Instagram-stjernen, Cecilie Hornbæk. De begyndte at ses tilbage i 2016. Parret bor endnu ikke i Amsterdam, så de er nødt til at pendle en del for at se hinanden regelmæssigt.