Det er landskampspause og det betyder, at klubberne ikke har kampe i denne weekend. Til gengæld skal spillerne i kamp for deres landshold i håb om at kvalificere sig til næste slutrunde, nemlig VM i Rusland til sommer, altså sommeren 2018. Når spillerne er i kamp, betyder det også, at muligheden for at blive skadet er til stede. Den kan N’Golo Kante og resten af Chelsea-mandskabet nu tænke lidt over… 

Af David Paris 

Der gik helt sikkert et suk gennem hele London, da det lørdag aften stod klart, at Chelseas midtbanemand N’Golo Kante var blevet skadet i en landskamp for Frankrig i VM-kvalifikationen mod Bulgarien. Skaden sidder, i følge det engelske medie The Telegraph i baglåret.

På trods af Kantes skade, kunne de franske fodboldspilleren alligevel glæde sig over noget. Mandskabet vandt nemlig over Bulgarien med 1-0 – den første sejr i mod landet i 85 år på udebane. Sejren og de tre point betyder, at Frankrig er tilbage i front af Gruppe A, så landet ligner et land, der er klar til VM næste sommer.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Blaise Matuidi sørgede for målet i kampen, der blev spillet i Bulgariens hovedstad, Sofia.

Sverige er Frankrig nærmeste forfølgere i førnævnte gruppe og de kunne også i går glæde sig over en 8-0-sejr over Luxemborg. På trods af Sveriges mange mål kan Frankrig dog selv afgøre deres skæbne. Vinder de på tirsdag mod Hviderusland er Frankrig sikker på en plads til VM.

 

Det er endnu uvist, hvor lang Kante er skadet, men det er specielt et problem for CHelsea-mandskabet, der i sidste kamp mod Manchester City ikke formåede at leve op til forventninger. De tabte 1-0 og Kante spillede hele kampen. Hvordan mon det går uden holdets bolderobrer og oprydder på midtbanen? Vi får se næste weekend…