Den tidligere Fulham og Tottenham angriber vil formentlig blive mest husket for hans evne til at spille på sit landshold. Han har scoret hele 57 mål for USA på landsholdet. Og han har altså kun spillet 141 kampe for et landshold, der for det meste er underdogs. Han deler topscorer rekorden med Landon Donovan.

Det betyder, at han 15 år lang karriere får en ende. I en pressemeddelse foretaget af hans seneste klub Seattle Sounders, takker Dempsey alle sine tidligere klubber og holdkammerater for al deres support og opbakning igennem karrieren.

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

“Efter mange tænkte tanker, har min  familie og jeg besluttet, at det er den rigtige tid for mig at stoppe med at spille og trække mig fra spillet. ” har Dempsey udtalt.

Dempsey fortsætter: “Jeg vil gerne takke alle mine holdkammerater, trænere og al andet personale omkring trupperne jeg nogensinde har arbejdet med igennem min karriere. Det har altid været min drøm at blive proffesionel fodboldspiller. Jeg er meget beæret og taknemmelig for, at det kunne lade sig gøre. ” slog Dempsey fast til sidst.

Dempsey begyndte sin karriere i USA med New England Revolution i MLS. Her blevet det til 26 mål på tre sæsoner og det overbeviste åbenbart Fulham till at hente ham til Premier League. Her imponerende han så meget, at han senere kom til Tottenham.

Derudover scorede han faktisk i kampe, der sikrede Fulham Europa League finaleplads. Fulham slog nemlig Juventus med hele 4-1 i sæsonen 09/10. Det højeste antal mål er 17 mål i en sæson og det var i 11/12 – også for Fulham.