Manchester United har de seneste sæsoner lidt under manglende præstationer og kedelige resultater, der sæson efter sæson har holdt dem ude af verdens fineste klubturnering; Champions League.

AF KRISTIAN PARIS

I går var nok én af sæsonens vigtigste kamp i den engelske by Manchester, der indeholdet hele to Premier League topklubber, nemlig Manchester United og Manchester City. I går stødte de to ærkerivaler sammen i Premier League på Citys hjemmebane Etihad Stadium.

Kampen endte 0-0 men bølgede flere gange til begges fordel, hvor både Sergio Aguero fra City og Ander Herrera fra United bestemt havde store chancer i første halvleg. Alligevel endte opgøret målløst og de to hold måtte dele pointene, i et opgør, der ellers sluttede på en meget dramatisk måde.

Uniteds kæmpe midtbanespiller fra Belgie, Maraoune Fellaini måtte se rødt med ti minutter tilbage efter han må under to minutter formåede at tilkæmpe sig hele 2 gule kort. Først på en noget skødesløs tackling og derefter for angiveligt at nikke Citys angriber Aguero en skalle – en mand, der nok spillede en del på det.

Her ses to af kampens hovedpersoner. Fellaini, der blev udvist og Herrera der endnu var at finde i truppen efter en skade, havde en stor chance i første halvleg på hovedstød.

Udvisningen satte Mourinhos mandskab under pres, men det lykkedes ikke de blå fra byen at få lavet det ene gyldne mål.

Begge hold kan tage et point med hjem hver, men alligevel var det ikke en helt godkendt kamp for nogen af de to hold. Guardiola vil nok synes, at hans mandskab skulle have lukket kampen tidligt mere adskillige store chancer, hvorimod Mourinho nok er tilfreds med det ene point på udebane mod rivalerne.

Alligevel er der dog en ting, der springer i øjnene, når man ser på kampens statistik.

En historisk kamp, eftersom United kun formåede at holde på bolden i 30, 8% af tiden – den laveste boldbessidelse for klubben nogensinde (!).