På trods af rygter om at udskifte Keylor Navas som førstemålmand på hjemmebanen Santiago Bernabeu, har Real Madrid ifølge denne statistik allerede en verdenklasse målmand. Endda bedre ned Iker Casillas…  

Af David Paris 

Den costaricanske målvogter Keylor Navas skiftede til Real Madrid i 2014, men fik først for alvor spilletid, da den spanske hovedstadsklub skilte sig af med legenden Iker Casillas, og derfor er denne sæson, 2015-16-sæsonen, Navas’ første sæson som førstemålmand på Santiago Bernabeu.

navas

I løbet af sæsonen har den 29-årige målmand udviklet sig til noget af en fanfavorit, og præstationerne på banen har fejet rygterne om at bringe Manchester United-keeperen David De Gea til klubben, af banen.

Sitatiskkerne taler sit tydelige sprog

Sikkerheden, overskuddet og attituden for Navas’ side har imponeret fans, såvel som trænere og eksperter. Og den costaricanske landsholdsmålmand har tallene og statistikkerne på sin side. Ifølge en sammenligning af Real Madrids målmænd de sidste 20 år, foretaget af mediet 101greatgoals, er Navas den bedste.

navas

Navas har nemlig den laveste mål-til-kamp-ratio blandt Real Madrid-målmændene de sidste 20 år. Det betyder, at han har inkasseret mindst mål, gennemsnitligt, i hver kamp. På statistikken herover kan det aflæses, at han gennemsnitligt lukker 0.72 mål ind per kamp.

Man skal dog lige huske, at der stadig er et par kampe tilbage i sæsonen, og hvis Real Madrid taber stort i disse kampe, kan tallet ændre sig og Navas er lige pludselig ikke den bedste Real Madrid-keeper de sidste 20 år.

Læs også: Kæmpe afsløring: Ronaldo fortæller om sin frisparksteknik

Læs også: Barcelona-stjerne: Jeg var tæt på at skifte til Real Madrid