Af David Paris 

Liverpoold forsvarsspiller Ragnar Klavan kom til Premier League sidste sommer og er nu begyndt at blive blandt træner Jurgen Klopps foretrukne 11 spillere i startopstillingen. Han spillede også gårsdagens kamp mod Burnley og efter hele 93 minutter nettede han til 2-1 og sikrede dermed Merseyside-klubben de tre point. Han er landsholdspiller fra Estland og blev med scoringen den første ester (person fra Estland) til at score i den bedste engelske række.

Der er findes flere lande udover Estland, der kun står noteret for at have en målscorer, men hvilke lande er det? Og hvilke uden et mål i Premier League, bliver de næste til at komme på tavlen? Med inspiration fra det engelske medie Goal.com, tager vi et kig på det i denne artikel.

Forrest ligger England, der har 800 forskellige målscorer i Premier League. Herefter kommer Frankrig, Skotland og så Irland. Resten fremgår af grafikken nedenfor:

I Leicester City løber en ung midtbanespiller rundt fra Bangladesh. Han hedder Hamza Choudhury og fik én Carabao Cup-kamp sidste sæson. Han kan meget vel bryde igennem på førsteholdet inden for den nærmeste fremtid og dermed blive den første målscorer i Premier League for sit hjemland. Såfremt han får debut i den bedste engelske række bliver han også den første fra Bangladesh overhovedet til at få debut.

Af grafikken nedegår fremgår de lande, der kun har målscorer i Premier League tilknyttet:

Leicester City råder også over den tidligere Chelsea-spiller Faiq Bolkiah fra Brunei. Han kan også meget vel blive den næste i rækken af første målscorer for sit hjemland. Han er dog længere fra førsteholdsfodbold end den førnævnte Hamza Choudhury og der kommer formentlig til at gå flere år før hans eventuelle debut i Premier League kan komme til at ske.

Lande som Indien og Kina har kun få spillere der har scoret for deres land og netop de lande spås til at få større indflydelse i Premier League. Mon ikke snart vi ser nogle flere kinesere i England?