Denne sæsons helt store overraskelse i Premier League må siges at være Liverpools vanvittigt dygtige fløjspiller, Mohamed Salah. Han kom til klubben i sommers fra AS Roma, og der var ingen der regnede med, at han på nuværende tidspunkt ville have nettet på den gode side af 40 mål i en Liverpool-trøje. 30 af dem er kommet i forbindelse med en Premier League-kamp, hvilket gør ham til den mand, der i skrivende stund har scoret flest mål i den bedste engelske række.

Lige efter ham kommer Tottenhams angriber Harry Kane med 26 mål, og dernæst Manchester Citys argentinske forward, Sergio Aguero med 21 mål. Med kun fire kampe tilbage er af sæsonen er det udsansynligt, at ægyptiske Salah ikke vinder topscorer-titlen – alt kan dog ske, men Liverpool-træner Jurgen Klopp forsikrer omverdenen om, at målet ikke er, at Salah skal score så meget som muligt i de sidste par kampe. Alt handler nemlig om holdet, hvis man spørger den tyske træner.

(Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images)

25-årige Salah har tidligere spillet i Premier League, dengang han var på kontrakt med Chelsea, men der udeblev successen, og derfor var der mange, der var i tvivl om hans evner i den liga, som mange regner som den hårdste liga i verdenen.

Liverpool møder i weekenden bundproppen fra West Bromwich Albion, og derfor er det på papiret lagt op til en målfest for Liverpool og Salah. At Salah skal score i den kamp, ligger lidt i kortene, men det er ikke noget, der aftales på forhånd siger Klopp:

“Hvis han er i den bedste position, så skal han selvfølgelig score, men det er ikke noget, der er et krav om. Salah ved godt, at det vigtigste er klubben og holdet, men samtidig ved han også, at han har et enormt ansvar og altid skal være på toppen. Han er konstant en trussel mod modstanderens mål og forsvar, og det tror vi på, at han også kommer til at være i weekendens kamp.”