Jurgen Klopp fortæller, at han aldrig var god til rigtigt at kunne leve af fodbolden, hvilket fik ham til at gå ind til fodbolden med en helt andet stilling og senere at blive manager. 

48-årige Jurgen Klopp har fortalt til Liverpools hjemmeside, at den eneste grund til, at han valgte at gå trænervejen var fordi, han følte, at det var den eneste måde han kunne være involveret i fodboldspillet på øverste niveau. Som fodboldspiller var han nemlig aldrig selv god nok.

Han fortæller om sine 11 år i sin elskede klub Mainz, hvor han for meste spillede i de lavere tyske rækker. Om hvordan han håbede en dag at kunne gøre sig på øverste niveau i fodboldverdenen og Bundesligaen. Når han tænker tilbage på sin pension i starten af 30’erne , siger han: “Jeg havde ingen penge. Ikke den bedste fremtid, men jeg elskede spillet (fodbolden, red.) så meget.”

Jurgen Klopp, som blev Liverpools tyvende manager i klubbens historie, da han afløste Brendan Rodgers på posten, fortæller videre: “Jeg var ikke så god i de tekniske dele af spillet (som spiller, red.), og jeg hadede mig selv for dette.”

“Jeg elskede spillet og som spiller forsøgte jeg altid at forstå det lidt bedre end resten af holdet, fordi det var den eneste måde, for mig, at være på niveau med de andre og kunne følge med. 

“Jeg havde altid denne drøm om at blive en fodboldmanager. Hvis nogen var kommet og havde fortalt mig som 25-årig, at jeg skulle stoppe med at spille fodbold og i stedet blive træner, så ville det ikke have været noget problem for mig. “