Af David Paris

Træner Jurgen Klopp har i øjeblikket problemer i sin klub Liverpool. Efter fem kampe har holdet kun skrabet 8 points sammen og det resulteret i en ottenplads – altså uden for europæisk fodbold næste sæson. I weekenden spillede mandskabet 1-1 med bundholdet fra Burnley og tabte altså vigtige point i klubbens jagt efter Champions League-pladser.

Ifølge den engelske avis The Telegraph er det defensiven i Merseyside-klubben, der er et problem og kigger man på seneste par kampe, taler statistikkerne sit tydelige sprog. I midtugen lukkede Liverpool-forsvaret 2 mål ind mod Sevilla i 2-2-kampen og fire dage tidligere havde målmand Simon Mignolet måtte hive bolden ud af nettet 5 gange mod Manchester City i 5-0-nederlaget til de blå fra Manchester.

Noget tyder altså på, at der er brug for nye defensive kræfter og det var måske netop derfor, at træner Klopp i det netop lukkede transfervindue ønskede sig en ny midterforsvarer. Navnet Virgil van Dijk var flere omgange tæt på Liverpool, men intet skete og ingen ny midterforsvarer blev altså hentet til klubben.

Ny slår Klopp dog fast, at han er overbevist om, at det ikke er dårlige præstationer for spillerne selv, men i stedet dårligt samarbejde. Man kan med andre ord sige, at uanset, hvilke forsvarsspiller man hentede ind, så ville problemerne fortsat være der. Han siger: “Jeg ved, at mange skyder skylde forsvaret, at vi ikke underskrev med nye spillere og alle de ting. Hvis disse problemer ville være blevet sorteret væk med en spiller, kan du forestille dig, at vi ville sætte alle vores penge ind og sige ‘lad os gøre det her’. Det handler ikke om dette.

“Det er selvfølgelig koncentrationen, der svigter.  Vi startede kampen godt, slags dominerende, spillede fodbold, havde øjeblikkeligt gode øjeblikke, og de scorede fra stort set deres første offensive situation.Det er en blanding af at være uheldig og være lidt ‘ude af takt’ som vi siger i Tyskland.”