På trods af en godt start i Liverpool, har Jurgen Klopp den seneste tid været i en del modvind, og det betyder, at han nu vil forstærke forsvaret. 

Flere tyske kilder melder om, at Schalko 04-forsvarsspilleren Joel Matip skulle være på vej til Anfield, fordi Klopp har påpeget, at han eftersigende skulle være interessant for den engelske storklub.

Den camerounske midterforsvarer er en meget erfaren og rutineret spiller, der på trods af sine kun 24 år allerede har næsten 200 kampe for den tyske Bundesliga-klub. Derudover kan han også varetage den defensive midtbanespiller, hvilket kun er yderligere godt for Liverpool-manager Klopp. Af den grund kan han måske begynde at bruge Emre Can og Jordan Hendersen på mere offensive steder, fordi han altså nu for en gradering for Lucas Leiva, der er det normale førstevalg på den defensive midtbane.

Schalke 04 har tilbydt Matip, der i øvrigt har 27 landskampe for Cameroun, en kontrakt-forlængelse, dog er det svært at forstille sig, at han ville kunne afslå et skifte til Merseyside-klubben.

Såfremt Matip afviser at forlænge kontrakten med Schalke 04, der i øjeblikket ligger nummer 6 i Bundesligaen, vil klubben nok hellere end gerne sælge ham, da, hvis de venter, ikke kan få nogle penge for ham til sommertransfervinduet.

Kan Matip få en fast plads?

Om Matip ville kunne tilspille sig en fast plads i midterforsvaret er selvfølgelig uvist. Dog tror vi her på fodboldspilleren, at chancen er god. Martin Skrtel lider af mange småskader og Dejan Lovren har ikke vist sprudlende spil. Derudover er Mamadou Sakhos niveau ikke højt nok til Premier League og Kolo Toure er simpelthen bare for gammel til det niveau.