Jurgen Klopp har kontrakt med Liverpool frem til 2022, og det er derfor ikke en kortsigtet plan Liverpool-ledelsen har med Klopp, der tidligere har trænet Mainz 05 og Borussia Dortmund. Tyskeren skal føre klubben tilbage til toppen af fodboldeuropa, og måden han  vil gøre det på, har vi samlet i seks citater, som kommer fra den 44-årige træner selv.

Af David Paris 

Erobr bolden

Klopps budskab er tydeligt: bolden tilhører Liverpool og det gør den hele tiden.

Citat: “Jeg er ikke typen, der går ud og siger til medierne ‘vi skal erobre verden’ eller sådan noget. Men vi vil erobre bolden og banen. Hver f*cking gang!”

BASEL, SWITZERLAND - MAY 18: Manager of Liverpool Jurgen Klopp walks onto the pitch prior to the UEFA Europa League Final matach between Liverpool and Sevilla at St. Jakob-Park on May 18, 2016 in Basel, Basel-Stadt. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Arbejdsheste

Det kan godt være, at Liverpool ikke er det hold, der råder over de bedste spillere, men så skal holdet til gengæld arbejde røven ud af bukserne. De skal være aggressive i genpresset og ligne duracellkaniner, når de er på banen.

Citat: “Hvis man mister bolden, er genpresset det vigtigste. Og det er ikke et forslag til at genpresse, men en lov. Vi er ikke perfekte, og undskyld for det, men vi er virkelig arbejdsheste og dét tror jeg er det vigtigste.”

LIVERPOOL, ENGLAND - JULY 08: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) (L-R) Second assistant coach of Liverpool Peter Krawietz, Manager of Liverpool Jurgen Klopp and first assistant coach of Liverpool Zeljko Buvac pose for a photo at Melwood Training Ground on July 8, 2016 in Liverpool, England. (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Spil underholdende fodbold

Hvis Klopp skal bestemme, så skal Liverpools fodbold ikke være kedeligt. Det skal underholdende, varierende og sjovt at se på.

Citat: “Holdet kan lide smertefulde nederlag, men også fejre store sejre. En ting man skal huske på er dog, at spille fodbold som folk snakker om efterfølgende.”

På billedet ses Jürgen Klopp og Hans-Joachim Watzke. (Photo by Boris Streubel/Getty Images)

På billedet ses Jürgen Klopp og Hans-Joachim Watzke.
(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

Kæmp videre og giv aldrig op

The Reds som Liverpool også kaldes, tabte to finaler sidste sæson, men Klopp mener, at det kan og skal bruges som videre springbræt til større succes, og ikke som en undskyldning, der giver dem lov til at træne mindre hårdt.

Citat: “Du er altid nødt til at give igen. Du ved at du kan falde på et tidspunkt, men så er du nødt til at rejse dig op igen. Det er sandheden – men det er helt normalt – kun idioter bliver liggende på jorden.”

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 08: Jurgen Klopp, Manager of Liverpool looks on during the Barclays Premier League match between Liverpool and Watford at Anfield on May 8, 2016 in Liverpool, England. (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Gameplanen skal lykkedes

Det er lige meget, hvilken modstander der kommer til at stå overfor Liverpool – de kan slå dem alle, hvis blot deres egen, og ikke modstanderens gameplan, er den dominerende i kampen.

Citat: “Man kan blive lige så god som man har lyst til at være, men det betyder ikke at man har kontrol over modstanderen. Hvis man er virkelig virkelig god, er man nødt til at få dem til at hoppe på ens egen gameplan. Hvis det er tilfældet kan man dræbe et hvert hold.”

Jürgen Klopp og Liverpool-spillerne skal til Basel og spille Europa League-finale senere på sæsonen. Foto: Getty Images.

Liverpool skal være sin egen

Manchester City, Chelsea og Manchester United er alle villige til at betale milliarder for spillere, der ikke spiller med hjertet og ikke for klubben. Den vej skal Liverpool ikke gå.

Citat: “Med alle de store klubber, og mange penge omkring os, skal vi sørge for ikke at gå samme vej. Vi skal nemlig gå vores egen vej, sådan som Liverpool altid har gjort.”

DORTMUND, GERMANY - APRIL 7: Coach of Liverpool Juergen Klopp answers to the media during the press conference following the UEFA Europa League quarter final first leg match between Borussia Dortmund and Liverpool FC at Signal Iduna Park aka Westfalenstadion on April 7, 2016 in Dortmund, Germany. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)