Den legendariske fodboldspiller Wayne Ronney er tilbage, hvor det hele startede, nemlig i Everton. Efter mere end et årti hos Manchester United er engelske Rooney nu tilbage og han er klar på at få Everton tilbage til den engelske topfodbold. Det er dog ikke helt startet som forventet. 

Af David Paris 

Ronald Koeman, der tidligere har trænet Premier League-klubben Southampton, er træner i Everton i disse dag og han har, til den engelske avis, The Telegraph fortalt, at han er ‘meget skuffet’ over nyindkøbet Rooneys opførsel uden for banen. På trods af dette, vil den tidligere Manchester United-spiller alligevel være at finde blandt de startende 11 på banen.

Rooney blev nemlig i fredags arresteret for spirituskørsel og skal i retten d. 18 september.

“Jeg er selvfølgelig meget skuffet over situationen med Wayne Rooney. 

“Vi har talt sammen tirsdag, og formanden Bill Kenwright talte også med Wayne om situationen, og i takt med enhver disciplinær-sag, vil denne sag også blive behandlet internt af klubben på det rette tidspunkt. Han vil dog komme til at spille denne lørdag. Hvis jeg ser, at Wayne ikke har fysisk eller mental tilstand til at spille så spiller han naturligvis ikke.

Desuden fortalte Koeman også om en af Evertons store stjerner, der i det netop lukkede transfervindue var tæt på et skifte til Chelsea: ” Ross kom også til mig i tirsdags og han forklarede mig, hvorfor han ikke kom til Chelsea. Det er en privat samtale med Ross, og jeg er ikke den rigtige mand til at forklare dig om hans beslutning eller grunden til denne beslutning.

“Han var åben for at flytte til en anden klub og det, jeg hørte fra bestyrelsen, var en aftale mellem Chelsea og Everton. Men endelig var beslutningen af spilleren, og det var det der skete på det tidspunkt og sådan er det:”