Evertons manager Ronald Koeman bekræfter, at klubbens Ross Barkley forlader klubben denne sommer. Til hvem, vides ikke endnu. 

AF KRISTIAN PARIS

Kontraktrebellen Barkley har længe været rygtet væk fra den blå side af Merseyside. Og nu er det så endelig også blevet bekræftet, at det sker – og så af selveste manager, Koeman.

Hollænderen slår fast, at Barkley vil have nye udfordringer, hvilket er grunden til hans afsked.

Forud for Evertons kvalifikation til Europa League, hvor de møder MFk Ruzomberok på torsdag, har Koeman via sin officielle Twitter konto, bekfræftet, at den engelske landsholdsspiller ikke vil være at finde i truppen næste sæson.

“Han blev opereret i sidste uge, men hans personlige situation er dog ikke så svær som hans fysiske. Vi gav ham ellers et rigtig godt tilbud, men han har fortalt mig, at han søger nye udfordringer. ” 

Slog Koeman fast på det sociale medie.

“Det bliver jeg nødt til at accepteret, og derfor er jeg også på udkig efter nye spillere. Det er primære prioritering lige nu. ” 

Barkley går også ind i sit sidste år af sin kontrakt med Everton, hvorfor de bliver nødt til at sælge ham nu, hvis de ønsker at få noget for ham. Ellers smutter han på en fri transfer næste sæson.

 

De største bejlere til at give den unge englænder nyt arbejde er de to Londonklubber Tottenham og Arsenal, der begge mener de ville nyde godt af ham i truppen.

Koeman selv slår fast, at klubben er meget interesseret i at hente en erstatning til Ramiro Funes Mori, der har været ude med knæproblemer hele sæsonen .

 

Her er netop Michael Keane blevet hentet til som defensiv erstatning ligesom de også har hentet keeper Jordan Pickford fra Sunderland til forstærke den defensive del af holdet.