Den unge Atletico Madrid-spiller har etableret sig som hot navn i international fodbold og går en lys fremtid i møde. Han minder på mange punkter om den pensionerede Xavi, men er han allerede nu bedre end legenden fra Barcelona?

Af David Paris

Den 24-årige Atletico Madrid-spiller Koke har i et par år nu været på højeste internationale niveau. Siden debuten i 2009 har den centrale midtbanespiller slået sit navn fast og etableret sig som fast mand det La Liga-vindende Atletico Madrid-mandskab.

Den tidligere holdkammerat til Koke, den nuværende Valencia-spiller Mario Suarez fortæller til den spanske avis Marca, at han synes, at Koke er en mere alsidig og mere komplet spiller end Den tidligere Barcelona-anfører og klublegende Xavi.

“Ifølge mig (Mario Suarez, red.) , når man sammenligner med Xavi – taget i betragtning af det er to forskellige tidsaldre – så er Koke langt mere komplet. Han kan spille ud bredt i banen, i midten og som playmaker. Han har arbejdsindsat der er vanvittig, så er der altid kvalitet, flair og spektakulære kulisser, og han er kun 24 år. Han har alt, hvad der skal til, for at blive en af verdens bedste fodboldspillere.”

Efter 2012-13-sæsonen blev han en eftertragtet spiller, bl.a. hos ligarivalerne FC Barcelona, som så ham som en mulig erstatning for netop pensionerede Xavi. Herudover var han også i Manchester Uniteds søgelys og Manchester City viste interesse så sent som i sommerens transfervindue.