Af David Paris 

Midterforsvarer Vincent Kompnany har decideret advaret sine holdkammerater i Manchester City, fordi han ikke mener, at Premier League er vundet endnu. Man skal nemlig kigge på historien og hvad der er sket før i den bedste engelske fodboldrække.

Mandskabet fra den blå del af Manchester fører lige nu Premier League med hele 12 point ned til andenpladsen fra Manchester United. Det samme var stort set tilfældet med United, omkring juletid i 2012. Den gang var det kun otte point, med seks kampe tilbage, men The Red Devils, som klubben også kaldes, så uovervindelige ud. Manchester City endte med at vinde titlen med samme antal point som United men med bedre målscorer.

Belgiske Vincent Kompany er en vis herre; han forudsiger, at denne sæson kan blive det samme som 2011-12-sæsonen,, hvor United smed en stor føring. (Photo by Mark Kerton/Action Plus via Getty Images)

Kompany mener så, at City-spillerne skal huske på netop denne sæson. For det samme kan ske. Han siger til det engelske medie The Telegraph:

“Jeg ved ikke om folk kan huske 2011-12-sæsonen, men der var seks kampe tilbage og United førte med otte point. Vi har de otte point bagud. Det er derfor, jeg er den første i omklædningsrummet til at sige, at vi ikke skal komme for godt i gang med at fejre noget. “

“Vi er nødt til at opretholde vores gode form. Godt nok er det 12 point vi er foran nu, men det er det samme. VI kan ikke tage let på det. Så taber vi en kamp og en bliver til flere og så videre. Vi er nødt til hele tiden at fokusere på den næste kamp og det gør vi ved at ignorere alt andet; om det er medierne eller vennerne eller fremmede på gaden. De må ikke komme os til hovedet. “