Af David Paris 

Den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic har endnu en gang sammenlignet sig selv med en løve. Denne gang er udtalelsen kommet som reaktion på Manchester Uniteds sejr over Newcastle United i weekenden og med en Zlatan tilbage i Premier League efter flere måneder på tribunen på grund af en skade.

 (Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Jose Mourinho annoncerede i går, at den tidligere Barcelona- Ajax-, og Inter-spiller, Zlatan Ibrahimovic ville være at finde tilbage på stadionet Old Trafford, altså på fodboldbanen, når weekendens Premier League-kamp skulle spilles. Modstanderen var Newcastle United og minsandten om ikke selveste ‘Kong Zlatan’, som han også kaldes, kom på banen. Det var første gang, at svenskeren fik spilletid, siden han i februar blev skadet i knæet.

Tidligere i hans karriere er Zlatan blevet citeret for at sammenligne sig selv med en løve, da han til en journalist fra det engelske medie The Telegraph, fortalte, at ‘løver ikke sammenligner sig selv med menneske’, der han blev spurgt, hvordan han så resten af Premier Leagues angribere i forhold til sig selv.

Efter United-sejren blev Zlatan så igen interviewet og denne gang gik interviewerens spørgsmål på, hvordan Zlatan allerede kunne være tilbage på banen nu, da flere eksperter og fysioterapeuter, havde sagt, at han minimum ville være ude med en skade til efter jul. Til det svarede han: “Løver komme sig ikke på samme måde efter en skade, som almindelige mennesker gør.”

“Det er specielt. Det er en anden dag, en anden situation, men stadig det samme. Jeg er ikke bekymret. Jeg er ikke bekymret, fordi jeg ved, hvad jeg er i stand til. Jeg har trænet hårdt og ofret en del. Det er ikke nemt. Jeg har ikke været på ferie. Jeg har haft en anden sommer end de fleste. Jeg var uden kontrakt, men lige så snart jeg fik en, fik jeg fokus tilbage på at blive klar til at spille senior-fodbold igen. “