Den portugsiske træner, der lige nu er chef og dermed ansvarlig for Manchester Uniteds præstationer på banen er blevet genstand for kritik. Kritikken går ud på, at Mourinhos måde at spille på er for defensiv indtstillet og at rivalen Pep Guardiola havde fundet mesterskabet med United, hvis han havde været i klubben i denne sæson.

Det engelske medie Goal.com skriver, at den tidligere professionelle fodboldspiller, Dwight Yorke mener, at Mourinho burde ændre hans måde at tænke fodbold på. Mourinho, der blandt andet tidligere har vundet titler med klubber som Chelsea, Inter og Real Madrid, er ikke god nok til klubben, der også nogen gange kaldes for The Red Devils.

Yorke believes that is down to favouring the wrong approach, with United boasting the ability within their ranks to embrace a similar philosophy to that which secured so much success under Sir Alex Ferguson.

Den mentalitet som prægede mange af United-spillerne tidligere, for eksempel under Sir Alex Fegusons regeringstid i Manchester-klubben, mener Yorke ikke findes mere – og dermed siger han også, at evnen og lysten til at vinde er forsvundet.

Han siger: “Hvis du gerne vil spille offensive fodbold, hvor du vil score flere mål end modstanderen og hele tiden presse dem, så forstår jeg ikke, hvorfor man har Mourinho som træner. United skal spille fodbold som man som tilskuer gider at kigge på. Jeg husker, at vi på et tidspunkt, da jeg var spiller i United, spillede mod Liverpool på udebane og vi havde et skud i hele kampe. Det var ikke United i den kamp og vi gik også ud og undskyldte for den miserable præstation som vi leverede – og der gik lang tid før det skete igen.”

“Jeg synes, at den måde som Mourinho forstår og spiller fodbold på simpelthen bare er en gang ævl. Det er en omgang lort og jeg håber ikke på, at det fortsætter.”