Det er ikke meget, der bliver skrevet om de mindre engelske rækker i medierne, men når der så sker et eller andet bemærkelsesværdigt så er medierne med det samme. Og denne gang er det bizart og giver en nyt indspark til ligestillings- og feminist-debatten. 

Af David Paris 

League Two-mandskaberne Stevenage og Grisby Town tørnede sammen sidste lørdag og selvom niveauet ikke er specielt højt inde på banen, var der alligevel underholdning for alle pengene. I hvert fald for de vagter, der lukker tilskuere ind på stadion.

Grimsby fanklub sendte efter kampen, der for øvrigt endte 3-1 Stevenage, en klage til Stevenages bestyrelse, hvor de forklarede at en gruppe af klubbens kvindelige fans var blevet nægtet adgang til stadion-pladserne selvom de havde billet. Årsagen var, at de skulle hive op i trøjen og vise bryster til vagterne, der stod ved porten og lod folk komme op på tilskuerpladserne.

To dage efter, i mandags, blev der i gangsat en undersøgelse af både Stevenage, Grimsby Town og EFL og de har angiveligt både forhørt sig hos andre fans og flere forskellige vagter.

Klagebrevet fortæller også, at kropsvisiteringerne, der er et lovkrav på engelske stadions, blev foretaget på børn, helt ned til fem års alderen. Samtidig har flere kvinder også fortalt, at de aldrig nogensinde har oplevet kropsvisiteringer på den måde før.

Flere medier, blandt andet det engelske medie The Telegraph skriver, at flere vagter nok kommer til at stå til regnskab for deres handlinger snarest.