Leicester City er efter mesterskabet for to sæsoner siden ikke helt kommet oven på igen og spørgsmålet er om de på et tidspunkt overhovedet får etableret sig som en topklub i den bedste engelske fodboldrække. Dansker-klubben, med Kasper Schmeichel på lønningslisten, er løbet ind i problemer. Denne gang er det klubbens ejere uden for banen, der er i søgelyset og fra et økonomisk synspunkt, ser det ikke særlig godt ud. Læs mere lige her:

Af David Paris 

Der går rygter om, at ejerne af den engelske Premier League-klub Leicester City skylder penge til den thailandske regering. Og det er mange penge. Så mange penge, at politiet har lagt sag an og så mange penge, at ejerne kan komme til at sidde i fængsel for det. Det drejer sig om hvad der svarer til cirka 2,7 milliarder danske kroner, eller 323 millioner engelske pund.

Institutionen kaldet ‘The Central Criminal Court for Corruption aog Misconduct Cases’ i Bangkok meddelte tidligere i dag, at de sagsøger koncernen King Power International for cirka 14 milliarder thailandske baht, som er valutaen i det asiatiske land. King Power International er som bekendt ejet af netop de samme mennesker, som også ejer Leicester City. Heraf kommer blandt andet klubbens stadion-navn, King Power Staidum.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Manden, der står i spidsen for firmaet er Vichai Srivaddhanaprabha, der grundlagde det tilbage i 1989. Siden da har han styret firmaet med hård hånd og gjort det til et af de rigeste selskaber i verden. I 2010 var firmaet værd 30 milliarder danske kroner. Nogenlunde på samme tid købte han Premier League-klubben, der som bekendt forrige sæson kunne løfte Premier League-titlen for første gang nogensinde, til stor overraskelse for mange fodboldentusiaster.

Vichai Srivaddhanaprabha sørgede for, at have monopol på alt salg af taxfree produkter i Thailands tre største lufthavne i 2016 og det mener thailandske regering nu er ulovligt. De penge som han skylder for at have monopol på markedet, skal han betale tilbage. Det skriver den engelske avis The Telegraph.