Af Anders Lang Jensen

Chelseas franske stopper Kurt Zouma er tilbage fra sin alvorlige skade. For at kunne holde humøret oppe og tro på at kampen for et comeback lykkes, kræver det glæde og gejst. Netop glæde hos Zouma er ikke helt tilfældigt.

Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images

Man ser tit den franske Chelsea-stopper smile og være glad og positiv. Og faktisk er hans mellemnavn ”Happy”. Den brølstærke forsvarsspiller lever op til sit navn. Kurt Happy Zouma bekræfter selv navnet: ”Ja det er rigtigt. Det var min far”, siger han til The Mirror.

”Da min mor var gravid, så min far en Van Damme-film. Han dræbte folk, og sloges med mange. Så min far sagde, at det skulle være mit navn. (Van Damme spillede Kurt Sloane i filmen Kickboxer i 1989.) Han skal være stærk og glad.

Selv synes Zouma det passer godt til hans person: ”Jeg er en glad person. Jeg griner hele tiden. Jeg griner af alt. Jeg ved ikke hvorfor, det er bare en del af mig”, slutter spilleren med det glade navn, Kurt Happy Zouma.