Liverpool har længe haft mange mangler. Men med manager Jürgen Klopp er klubben måske endelig på vej tilbage til tidligere tiders storhed. Eller hvad? Det her kan de i hvert fald lære!

AF KRISTIAN PARIS

Zone opdækning har sine mangler

Siden 2014/15 sæsonen har klubben lukket 44 mål ind på dødbolde, og 31 % af dem er kommet indenfor de sidste tre år.

En tydelig indikation på, at deres forsvarsopdækning IKKE virker.

Liverpool dækker op i zone på de fleste dødbolde – meget ulig de fleste andre Premier League klubber – og det har virkelig ikke fungeret for dem. Zone opdækning er svært praktisere, når man ikke besidder to eller tre rigtig store og stærke headere.

Følg manden i stedet…

2. Simon Mignolet er ikke et pålideligt førstevalg

Liverpools problem med målmanden begyndte, da Rodgers ville erstatte Pepe Reina tilbage i 13/14 sæsonen. Siden da er Simong Mignolet kommer til fra Sunderland.

Springet til en større klub har ikke helt passet den 29-årige belgier, der har bestemt ikke har været god nok til Liverpool på noget tidspunkt.

I lørdags var en af de dage for Mignolet, der nok helst bare vil glemme kampen mod Watford.

1. Angreb kan IKKE kompensere for et dårligt forsvar

Liverpools angreb er uden tvivl deres bedste våben. Der er spillere som Sadio Mane og Mohamed Salah, der med sin hurtighed kan udfordre ethvert forsvar. De suppleres af kreative sjæle som Coutinho og Firmino, der også begge sagtens kan lave mål.

Men vi skal lige huske, at et fodboldhold ikke blot består af et angreb. Bag ved dem bliver der nødt til at være pålidelige defensive kræfter, der kan skabe plads til at holdet kan angribe ved kun at forsvare.

Og det har Liverpool bare ikke.