Det nordirske landshold var i denne uge samlet forud for kampene mod Bosnien og Østrig. Men en af spillerne for Nordirland, Kyle Lafferty, meldte kort før mødetid afbud til landsholdssamlingen. Og det kan nu få konsekvenser for Rangers-spilleren.

VILLAREAL, SPAIN – SEPTEMBER 20: Kyle Lafferty of Rangers looks on during the UEFA Europa League Group G match between Villarreal CF and Rangers at Estadio de la Ceramica on September 20, 2018 in Villareal, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Nordirland tabte begge kampe til henholdsvis Bosnien og Østrig, og det har nu fået nordirerne til at overveje at sanktionere Lafferty i klub-regi.

Det nordirske fodboldforbund bekræfter således, at de har i sinde at blokere Lafferty fra at deltage i Rangers’ kamp mod Hamilton på søndag.

Et regelsæt, FIFA har vedtaget, betyder, at landshold kan blokere spillere, der har meldt afbud, uden at have været skadede eller fået lov.

Lafferty må således ikke spille i op til fem dage efter landsholdsperioden slutter, og det gjorde den officielt tirsdag, selv om Nordirland senest spillede mandag.

Dermed må Lafferty se Rangers’ kamp mod Hamilton fra tribunen.