Det har uden tvivl været nogle turbulente år i Leicester de sidste par år. For bare et år siden løftede klubben deres første – og nok også eneste – Premier League trofæ nogensinde, for bare at slutte nummer 12 sæsonen efter. 

AF KRISTIAN PARIS 

Men nu er der måske kommet på ro på tingene, efter klubben fyrede den manager der for mindre et et år siden førte klubben til en af de største triumfer i moderne fodbold.

Derefter tog Leciester Citys assistent træner Craig Shakespeare over, og det er nu blevet bekræftet, at Shakespear har skrevet under på en ny tre-årig kontrakt med klubben.

Den Birmingham fødte manager vil fortsætte som cheftræner for ‘the Foxes’ efter denne sommer, selvom hans kontrakt var ved at udløbe.

 

For historien for Shakespear er lidt atypisk. Han kom ind som cheftræner i februar efter  klubben netop havde fyret deres Premier League vindende manager Claudio Ranieri. Dernæst var Shakespear i front for Leciester i to kampe, hvor han fik maksimalt udbytte: seks point.

 

Det medførte, at han blev udnævnt til fuldtidsmanger for klubben, og den 53-årige brite ser nud til at blive i klubben i adskillige år, efter han har skrevet under på en aftale, der holder ham på King Power Stadium helt til 2020.

Og helt uden talent er englænderen ikke. For Leicester City manageren opnåede nemlig imponerende 17 point i sin tid i sæsonen i spidsen for klubben. Måske mere held end forstand?
Og måske endnu mere imponerende er det, at klubben under Shakespears ledelse, nåede helt til Champions League kvartfinalerne, selvom klubben havde alvorlige problemer i den hjemlige liga.

Desværre røg det eneste engelske hold ud til Diego Simeones Atletico Madrid, der senere røg ud i næste runde i semfinalen.