Det er ikke sikkert du kender hans navn, men du kender med sikkerheds hans stemme. Den er nemlig legendarisk – i hvert fald hvis man spørger FIFA-entusiaster, der er har lyttet til hans stemme time efter time. 

AF KRISTIAN PARIS

Navnet er Martin Tyler, der sammen med Allan Grey, indtroducerer de fleste af dine FIFA kampe. Hvis du blot troede, at det var fiktive personer, som kun optræder i spillet, bliver du nødt til at tro om igen. For Martin Tyler (og Grey) er virkelig og ægte personer.

Martin Tyler kommenterer nemlig i virkeligheden på Sky Sports, og i et interview med the Mirror, har han afsløret, hvilken klub han er fan – og det er Manchester United.

 

(Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)

Martin Tyler har siden 1974 beskrevet nogle af de mest legendariske begivenheder i europæisk topfodbold, og ikke mindst i Premier League.

Men selvom det kun er hans stemme der er kendt, er der en rigtig fodboldelskende krop og menneske bag. Det var dog først i 2015, at folk begyndte at sætte spørgsmåltegn ved, hvilken klub han egentlig er fan af.
I følge flere fans var han overentusiastisk, da United spilleren Martial scorede i sin debut for the Red Devils, men disse rygter har englænderen altså manet til jorden.

– Det der med at skulle have et hold at holde med i Premier League er noget vrøvl. Det er en ting, der irriterer mig, når folk siger man skal have et Premier League hold, og det er, at det behøver man ikke – det har jeg kategorisk sagt nej til, slår den aldrende englænder fast i interviewet.

 

– Jeg er nok den eneste PL-kommentator, der ikke har et favorithold. Dog har jeg en yndlingskamp. Det må sige at være Liverpool Newcastle kampen fra 1996, der endte 4-3 til the Reds. Den var fuldstændig fantastisk.