Bayern Münchens nuværende midtbanespiller Xabi Alonso afslører, at han virkelig tæt på at skifte til en anden Premier League klub end Liverpool. 

AF KRISTIAN PARIS 

Alonso skiftede i 2004 til engelske Liverpool, hvor han hurtigt blev en af klubbens helt store spillere. Med over 150 officielle ligakampe er han et sandt Liverpool ikon. Ligeledes følger over 30 mål for Merseyside-klubben, hvilket er ret godt, taget i betragtning, at han spiller relativt langt tilbage på banen.

Efter fem år i Liverpool uden den største titelmæssige succes, men mere personlig oprejsnings, tog han til den spanske kongeklub Real Madrid, hvor han ligeledes let slog til som fast mand i start-elleveren.

Spanieren vendte tilbage til hjemlandet efter fem år i udlandet. Nu vendte han dog tilbage til en lidt større klub, end den han spillede for, da han forlod landet; Real Sociedad.

Som bekendt er karrieren senere gået til Xabi Alonso, hvor successen også har fulgt den pasningsstærke midtbanespiller.

Xabi Alonso i duel mod Lassana Diarra. Årstal: 2009. (Getty Images)

I 2009 var Rafael Benitez manager i Liverpool, og dengang manglede klubben en del kapital. Derfor var det også naturligt, at Alonso var blevet ‘sat til salg’. En gensidig aftale, som begge parter var indforstået med.

“Jeg var meget tæt på Juventus og faktisk også Arsenal. Men begge klubber bød kun 150 millioner i stedet for de 180 som Liverpool dengang forlangte, forklarer Alonso.

“Det var 30 millioner der forhindrede mig i at skifte til Arsenal, og jeg kunne meget vel være endt der.” 

Som historien forskriver endte det med, at den spanske stjernespiller blev solgt til Madrid, hvor  han som sagt for alvor slog igennem.

Nu, efter at have været i tyske Bayern München i lige knap tre år, annoncerede han i sidste uge, at han stopper fra professionel fodbold, når sæsonen slutter. 35 år gammel.