Vi kender ham alle. En levende legende. Over 400 Premier League kampe og titlen som alle tiders topscorer. 

Af Kristian Paris

Spilleren, der bliver snakket om er selvfølgelig ingen ringere end selveste Frank Lampard, der i sidste uge annoncerede, at hans professionelle fodboldkarriere er slut.
Han sidste optræden var i USA for New York City, hvortil han kom efter et kort ophold hos engelske Manchester City. Ellers tilbragte den nu 38-årige englænder de fleste år i vest London hos Chelsea – 13 år blev det til – en sand legende.

Photo by Jeff Zelevansky/Getty Images

Lampard er nu tilbage, men ikke i rollen som spiller. Han er begyndt at tage UEFAs B-licens i London hos Chelsea’s Cobham Training Centre.

Hvorvidt Lampard bliver tilknyttet londonklubbens trænerstab vides ikke, men Lampards studier bakkes op af den nuværende Chelsea-manager Antonio Conte:
“Frank er en legende i denne klub. Han starter en ny karriere, nu på sidelinjen, og det tager tid at vænne sig til. Jeg tror, Frank har evner til at blive træner, og jeg tror han vil gøre det godt”, sluttede Conte, da han blev interviewet før den forestående Burnley kamp i morgen.

Lampards B-licens giver kun adgang til at være assistent træner for professionelle klubber, hvilket betyder, at Lampard i princippet både kan blive ansat af Chelsea, men også af andre klubber.

Lampard er ikke den eneste tidligere spiller, der er gået af manager vejen efter endt karriere. Både Antonio Conte, Guardiola og Manchester United legenden Sir Alex Ferguson har været professionelle fodboldspillere inden de påtog sig træner-rollen. Ja, faktisk er de mest succesrige managers i verden tidligere spillere. Tilfældigt?