Den hollandske fodboldspiller Johan Cruyff døde tidligere på året af kræft, nærmere den 24 marts. Af den grund kigger vi her tilbage på en den legendariske fodboldspillers gloværdige karriere i storklubber som Barcelona og Ajax, gennem de mest geniale citater sagt af ham selv. 

Af David Paris 

Den hollandske landsholdsspiller Johan Cruyff, der primært spillede offensiv midtbane eller angriber var blandt de bedste i Barcelonas storhedstid i 1970’erne. Ikke bare på i den catalanske storklub men også på det hollandske landshold, som han nåede at repræsentere 48 gange med 33 mål til følge i sin professionelle fodboldkarriere, der varede cirka 20 år.

I marts måned tidligere i år fik verden den nyhed, at Cruyff var afgået ved døden efter en indædt kamp mod kræft, i en alder af blot 68 år.

Som en hyldest og en applaus til den legendariske angriber mindes vi hans karriere i storklubber som Barcelona og Ajax og giver dig i denne artikel hans 10 mest fantastiske og geniale citater gennem tiden.

10 – “At spille fodbold er meget simpelt – men at spille simpelt fodbold er det sværeste der findes”

9 – “Spillere der ikke er ægte og rigtige ledere hakker altid ned på dem der laver fejl. Rigtige ledere går i første omgang ud fra at medspillerene vil lave fejl og er derfor mere klar.”

8 – “Der er kun et øjeblik som du kan ankomme i tide i. Enten er du for sent på den eller også er det for tidligt.”

7 – “Jeg er ikke religiøs. I Spanien slår samtlige 22 spillere på banen korsets tegn inden de går på grønsværen. Hvis det virkelig virkede så skulle alle kampe ende uafgjort.”

6 – “Italienerne kan ikke slå os. Men vi kan helt bestemt og i sandhed tabe til dem.”

5 – “Jeg er en tidligere fodboldspiller. Tidligere træner. Tidligere teknisk direktør. Tidligere sportschef. Tidligere præsident. En sjov liste, der viser, at alting altid har en ende.”

BARCELONA, SPAIN - MAY 22: Johan Cruyff wins the Laureus Lifetime Achievement Award during the Laureus World Sports Awards held at the Parc del Forum on May 22, 2006 in Barcelona, Spain. (Photo by Clive Rose/Getty Images for Laureus)

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side