Den tidligere tyske landsholdskeeper Oliver Kahn, der i begyndelsen af dette årtusinde var en legende, har afsløret, at han ikke peger på Neuer som førstevalg under denne sommers VM-slutrunde. 

Mediet BBC slår fast, at den tyske keeper Oliver Kahn noget overraskende har peget på en anden mand en Manuel Neuer til at vogte målet for tyskerne. Han afslører nemlig, at han foretækker Barcelonas Marc-Andre ter Stegen som førstevalg for Die Mannschaft frem for de sidste mange års ubestridelige førstevalg Manuel Neuer.

Joachim Löw, der er landstræner står over for noget af et dilemma. Neuer er nemlig meldt klar til at spille for sit hjemland. Han har været skadet i det sidste halve. Faktisk har han ikke spillet en Bundesliga kamp siden september sidste år.

Modsat har ter Stegen gjort det godt for Barcelona, der vandt La Liga i denne sæson. Han er startet inde i 37 ud af klubbens 38 liga kampe. Desuden startede han også på landsholdet under Neuers fravær.

Derfor er det noget af en udvælgelseskonkurrence, der er igang på det tyske landshold lige nu. Og der er kun et par dage til det hele går løs.

(Photo by VI Images via Getty Images)

Oliver Kahn spillede 86 kampe for Tyskland mellem 1995 og 2006. Han mener som sagt, at det er ter Stegen, der skal vogte buret denne sommer:

“Hvis jeg var manager for Tyskland ville jeg uden tvivl vælge ter Stegen. Han er på toppen af sin karriere. Lige nu er han den bedste i verden.

Assistent ikke i tvivl

Assistent for det tyske landshold, Oliver Bierhoff, har dog i maj udtalt følgende:

“Manuel tager til Rusland som nummer 1. Hvis ter Stegen er med i truppen er han nummer 2. Manuel er i form, han har ikke behov for at komme tilbage på sporet. Jeg forstår dog også godt ter Stegens skuffelse. Vi har haft en normal dialog om det: han har haft en god sæson for Barcelona og vil virkelig gerne spille. “