Leicester City ligger lige nu til at vinde Englands bedste række, Premier League. I weekendens kamp kom de endnu tættere på titlen, da de slog Crystal Palace på udebane med 0-1. I kølvandet på den sejr bringer vi dig en artikel omkring andre lignende historier. 

Af David Paris 

Danskerklubben Leicester City, med Kasper Schmeichel på mål, var i sidste sæson tæt på at rykke ned. De lå sidst i perioder og reddede først livet i sidste spillerunde. Virkeligheden i denne sæson er dog en helt andet. Holdet, med manager Claudio Ranieri i spidsen, ligger i skrivende stund nummer 1 og ligner en vinder af Premier League.

Denne historie om Leicester City er minsandten en fantastisk og vanvittig. Dog er den ikke enestående. Lignende scenarier har nemlig udspillet sig på andre tidspunkter og på andre stedet. Med inspiration fra det engelske medie Goal, har vi fundet nogle underdog-øjeblikke, der minder om Leciesters situation lige nu.

Hellas Verona vinder Serie A i 1985

Den italienske fodboldklub, Hellas Verona, vandt i 1984/1985-sæsonen, mod al forventning, det italienske mesterskab. Klubbens eneste mesterskab kom i en sæson, hvor matchfixingen var på sit højeste, skandaler var hverdagsskost og dommerne var ikke uddannede til at dømme på sådanne et niveau. Mod store klubber og stjerner som Maradona i Napoli, Michel Platini i Juventus og Zico i Udinese, vandt Hellas Verona alligevel og sluttede sæsonen med 43 point, 42 scorede mål i kun 30 kampe. Imponerende!

VERONA, ITALY - MAY 17: Eugenio Bagnoli head coach Verona 1984 / 1985 and players of Verona celebrates for thirty years of championship celebrations before the Serie A match between Hellas Verona FC and Empoli FC at Stadio Marc'Antonio Bentegodi on May 17, 2015 in Verona, Italy. (Photo by Dino Panato/Getty Images)

Danmark vinder EM 1992

De fleste kender sensationenshistorien om det danske landshold, der i 1992 vandt Europamesterskabet efter at være kommet med på et afbud fra Jugoslavien, der på daværende tidspunkt havde interne stridigheder i landet, blandt andet borgerkrig. Fra afbuddet kom, til Danmark skulle spille første kamp, havde holdet en uge til at forberede sig, men det var intet problem. I gruppespillet blev Frankrig slået ud – i semifinalerne måtte Holland tage hjem og i finalen måtte Tyskland tage til takke med en sølvmedalje.

(GERMANY OUT) EM 92 Finale Dänemark - Deutschland 2:0 vom 26.6.1992 / Mannschaft Daenemark mit Europameister-Pokal (Photo by Horstmüller/ullstein bild via Getty Images)

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side