DORTMUND, GERMANY - NOVEMBER 08: Sokratis of Dortmund is challenged by Leroy Sane of Schalke during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 at Signal Iduna Park on November 8, 2015 in Dortmund, Germany. (Photo by Stuart Franklin/Bundesliga/DFL via Getty Images)

(Photo by Stuart Franklin/Bundesliga/DFL via Getty Images)

Leroy Sané er i en alder af blot 19 år trådt ind på den store europæiske fodboldscene, og har med sine kvaliteter bevist ikke blot Schalke, men også resten af fodboldverdenen at vi kan forvente os store ting fra ham. 

Leroy Sané træder ind på den europæiske scene

10. Marts 2015 Schalke 04 er på besøg i Spaniens hovedstad Madrid. Santiago Bernabeu koger og stemningen er intens, flere tusinde Real Madrid fans sidder på lægterne klar til at skræmme udeholdet tilbage til Tyskland. Kampen er i sit 29′ minut og den 19-årige Leroy Sané bliver skiftet ind i til sit første Champions League knald eller fald opgør imod giganterne fra Real Madrid.

Stillingen er 1-1 og med et 0-2 nederlag på hjemmebane ser løbet ud til at være kørt for de kongeblå. Kampen udvikler sig dog endnu værre for Schalke, da Benzema og Ronaldo vælger at udbygge føringen med 3-2, hvilket slukker håbet i de medrejsendes fans øjne. Schalkes nr. 19 havde dog andre planer for kampens udfald. Det ses da han i 57′ minut vælger at knalde bolden ind bag en chanceløs Casillas til 3-3, for atter at tænde lyset i øjnene på tyskerne og de medrejsende fans. Senere assistere han ydermere Klass Jan Huntelaar med en flot aflevering til Schalkes 3-4 scoring i 84′ minut, hvilket til Schalkes beklagelse blev slutresultatet og dermed slutningen på dette Champion League eventyr.

Her cirka 9 måneder senere kan man konstatere at Sané ikke længere blot er en spiller i Schalke-truppen, men derimod en af Gelsenkirchen-klubbens profiler og det med rette!

Sané har over året vist sine fine kvaliteter frem i både Champions League, Bundesliga og UEFA-cuppen, hvilket også er grunden til at han kan være i storklubbernes kikkerter i det kommende januar tranfersvindue.

Den uforudsigelige kantspiller

19-årige Sané har i indeværende år vidst sig frem som både angriber, offensiv midtbane, venstre- og højrekant. Et stort repetoire for så ung en spiller. Ynglingspladsen er dog højrekanten hvorfra den unge tysker kan trække ind i banen og komme på nært skudhold eller en gunstig afleverings position.

Sané er af natur venstrebenet, men kan også bruge højreskøjten, hvilket sammen med hans utrolig høje fart og gode teknik, gør ham utrolig uforudsigelig og dermed meget svær at dæmme op for. Atypisk af så ung en spiller er han ligeledes utrolig uselvisk og foretrækker at spille chancen større fremfor at forcere et angreb.

Sanés fine kvaliteter er her sidst på året resulteret i 5 assists og 5 mål for de kongeblå.

Transfermuligheder

Sané må huske tilbage på året 2015, som vendepunktet i hans indtil videre korte karriere. Året 2015 tog han chancen og viste sit værd imod de store såvel som de små, og det er ikke gået ubemærket hen.

Joachim Loew tysk landsholdstræner har bemærket Sanés evner, hvilket resulterede i chancen for debut imod Frankrig dette efterår.

På klubplan har der dog været størst interesse fra Merseyside-klubben Liverpool. The Reds valgte i sommerens transfervindue og byde på den unge tysker, et bud der skulle forlyde på omkring 10 millioner pund (Cirka. 100. Millioner kr.), buddet blev dog afslået af tyskerne. Schalke indså dog at ville man holde på det unge stjernefrø måtte man gøre noget, og dette resulterede i en kontraktforlængelse med Sané, en kontraktforlængelse som løber helt til 2019.

Om kontraktforlængelsen har skræmt bejlerne væk eller ej må den kommende tid vise. I hvert fald kan Liverpool lyde på en mulig bejler idet det forlyder at Merseyside-klubben leder efter alternativer til skadesplaget Daniel Sturridge, og Sané har tilmed den fordel at han spiller samtlige offensive pladser på banen.

Om Liverpool eller andre tør tage chancen og byde på stjernefrøet i løbet af januar må tiden vise. En ting er dog sikker, Sané er først lige begyndt og vi kan forvisse os selv om, at vi kan forvente os store ting af den unge spiller, om det så bliver hos Schalke i Liverpool eller et helt tredje sted vil tiden vise!