Den argentinske troldmand, som Lionel Messi også bare kaldes, lavede i søndagens La Liga-kamp sit mål nummer 30 for den catalanske storklub i denne sæson og skrev jeg dermed ind i historiebøgerne med endnu rekord. Med scoringen blev han nemlig den første spiller til at score 30 mål eller mere i syv forskellige sæsoner i den bedste spanske række.

Den argentinske landsholdspiller, der kom til Barca, som klubben også bare kaldes, som 14-årig  scorede et hattrick i søndagens kamp mod Deportivo, de endte med en 4-2-sejr og dermed tre point til Messi og co.

Messi med den gyldne støvle

Foto: Alex Caparros/Getty Images

I starten af kampen nettede nyindkkøbet Philippe Coutinho, der kom til klubben i januar fra Liverpool til 1-0, og efter 38 minutter skrev Messi sig så for alvor ind i historiebøgerne. Luis Suarez sendte et indlæg ind fra siden til bagerste stolpe og der stod Messi og hans berygtede venstreben. 2-0 og så var Messi ellers flyvende, idet han yderligere scorede to gange.

Første gang Messi scorede 30 mål eller derover i en La Liga-sæson var i 2009-10-sæsonen. Det samme gjorde han så de følgende tre sæsoner, herunder svimlende 50 scoringer i 2011-12-sæsonen. 46 mål blev det til i 2012-13-sæsonen.

I sæsonen efter var den dog gal, fordi han kun scorede 29 gange, men det fik han dog rettet op på i 2014-15-sæsonen, hvor han kunne skrive 43 mål i 38 kampe på cv’et.

Sidste sæson var det så 37 mål i 32 kampe og nu har han altså, med fire kampe tilbage af sæsonen, også scoret på den gode side af 30 mål.

Barcelona ligger i skrivende stund nummer et med mere end fem point ned til de nærmeste forfølgere fra Atletico Madrid. Af den grund vil det være en rigtig stor overraskelse hvis Messi og hans holdkammerater ikke kommer til at løfte La Liga-titlen.

I alt ha Messi scoret flotte 13 mål mod Deportivo – to mere end han har mod rivalerne fra Real Madrid.