England har det ikke med at opfostre store spillere, der tager til udlandet for at få succes. De fleste bliver indenfor de britiske øer. Alligevel har enkelte prøvet lykken i Europa, men her er de bedste eksempler på, hvorfor hjemme nu alligevel er bedst. 

AF KRISTIAN PARIS

 

Micah Richards

Efter han fandt ud af at hans muligheder i City ikke rakte til mere end bænken, besluttede den engelske spiller i September 2014 at skifte til Serie A-klubben Fiorentina på en låneaftale.

Richards, der tidligere har spillet på alle Englands ungdomslandshold, fik dog kun 10 kampe for klubben. Da han vendte tilbage til City blev hans kontrakt sjovt nok ikke fornyet, og Aston Villan hente ham i sommeren 2015.

 Ashley Cole

. (Photo credit should read GLYN KIRK/AFP/Getty Images)

Ashley Cole besluttede at skifte til AS Roma forud for 14/15 sæsonen, efter seks succesfulde år i Arsenal og endnu bedre år i Chelsea.

Dog blev det kun til 16 kampe i hans første år i Italien, og Cole besluttede at opsige kontrakten med et år tilbage.

I sommeren 2016 blev han købt af LA Galaxy og for dem har han spillet 37 kampe med et enkelt mål til følge.

Joey Barton

Joey Bartons succes i Marseille var praktisk talt en joke.

De første måneder var han ude på grund af sit 12 kampe ban, som han havde fået hos QPR. Det førte hurtigt til en Barton, der meget gerne ville væk.

Han erklærede, at han aldrig ville tilbage til QPR igen, og han gjorde grin med dem, der sagde han skulle spille Championship fodbold. Siden da er han blevet købt af Burnley af to omgange – afbrudt af et meget kort ophold i Rangers.