I en tid med rekordsættede transfers uge efter uge, og en masse utilfreds topspillere, der ikke kan blive solgt(Neymar, Coutinho) har vi taget et kig i historiebøgerne for at finde frem til dem, der faktisk i virkeligheden har indgivet en såkaldt ‘transfer-anmodning’ til deres respektive klubber. 

AF KRISTIAN PARIS

Fernando Torres (Liverpool)

Foto: EXPA/ Alterphotos/ Acero

“Torres har her til aften indgivet en skriftlig transferanmodning, der er blevet afslået af klubben. Fernando har en langvarig kontrakt med klubben, og vi forventer at han respekterer og ære det han skrev under på. ” Sådan lød det fra Liverpool i januar 2011, da den spanske angriberkonflikt på sit højeste.

Med det mente klubben selvfølgelig, at de ikke ville sælge til Chelsea for bare 350 millioner, men de blev selvfølgelig mere interesseret, når buddet nu lød på omkring 500 millioner.

28. januar 2011 blev Torres solgt fra Anfield til Stamford Bridge, og siden da, er hans karriere blot blevet værre.

Luis Suarez (Liverpool)

. (Photo by David Ramos/Getty Images)


Nu, hvor vi har gang i Liverpool, nupper vi da også lige Suarez sagaen.

Efter en sommer, hvor Suarez havde lavet 30 mål for Liverpool i en uforglemmelig sæson – så tæt har klubben ikke været på mesterskabet i MEGET laaaaaang tid.

Efter sådan en sæson udtalte Suarez følgende: “Grunden til jeg vil væk, er min familie og mit image. Jeg føler mig ikke tilpas her mere. ” 

 

Problemet var, at den eneste, der ville hente ham var Arsenal – også i England – der dog havde kvalificeret sig til Champions League. Men et ydmygende bud på 400 millioner var ikke nok til hente ham.

I stedet er resten historie og Suarez blev købt af La Liga giganten Barcelona samme sommer, efter angriberen havde indgivet en officiel transfererklæring til manager Brendan Rodgers.

 

Wayne Rooney (Everton, Manchester United)

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Det kræver mod at indgive en transfer anmodning til en klub som United, når man er en spiller som Wayne Rooney. Intet desto mindre var det det, Rooney gjorde i sommers.

Efter over et årti i klubben blev han hentet af sin barndomsklub Everton, hvor han faktisk i sin tid også indgav en transfererklæring – ironisk nok!

I 2004 blev han købt af Sir Alex som blot 18-årig og han blev spået en kæmpe fremtid for de røde djævle og på det engelske landshold. Og eksperterne fik ret.

Rooney har scoret over 200 kampe i Premier League og spillet over 500 kampe i ligaen. En sand legende.