Amerika eller USA har ikke en af de største traditioner for fodbold, og de fleste af landets professionelle er dog også at finde i hjemlandet. Men enkelte få – heldige – får chancen for at komme til Europa og spille topfodbold. Ofte i Premier League. 

AF KRISTIAN PARIS

Clint Demspey

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-MAN CITY

Uden tvivl en af de bedste amerikanske spillere i the Premier League nogensinde. Clint Dempsey er indehaveren af adskillige rekorder, deriblandt den amerikanske spiller, der har scoret flest mål og lavet det første hattrick.

Demsey er ligeldes Fulhams topscorer nogensinde efter seks sæsoner i klubben. Senere kom angribere til Tottenham, hvor målscoringssuccesen fortsatte.

Claudio Reyna

Reyna

Claudio Reyna tilbragte i alt syv sæsoner i Premier League med Sunderland og senere en transfer til Manchester City for bare 50 millioner.

Den hårdtarbejdende midtbanespiller har i samme periode optrådt 112 gange for landsholdet, hvor han var anfører, men skader og andet holdt amerikaneren fra at komme videre i systemet.

Brad Friedel

Tottenham Hotspur v Blackburn Rovers - Premier League

Uden tvivl den bedste keeper i USAs historie. Sammen med Tim Howard.

Derudover er han indehaveren af rekorden for flest på hinanden følgende Premier League optrædener med heel 310 (!!) for Tottenham, Blackburn Rovers og til sidst Aston Villa.

Jermaine Jones

Jermaine Jones er oprindeligt født og opvokset i Tyskland – faktisk har amerikaneren kun spillet ca tre år i hjemlandet.

Efter hele karrieren i Tysklandt for Eintracht Frankfurt og Schalke og Bayer Leverkusen skiftede han i 2011 til Blackburn Rovers – der dengang var i landets bedste række – på udlån fra netopo Schalke.

Her blev det kun til en enkelt sæson, før han røg videre til Besiktas for at ende i LA Galaxy som han er i i dag.

Jozy Altidore

Altidore som de fleste nok stadig kan huske spillede fra 2013-2015 for Premier League klubben Sunderland. Selvom han spillede som angriber blev det til sølle to mål i Sunderland trøjen i ligaen- en af grundene til han nok røg videre i systemet.

i 2015 stod Toronto FC fra MLS klar til at hente angriberen og der spiller han i dag, hvor han har lavet 31 mål i 65 kampe… meget imponerende.